Matej Koreň bude na Silvestra koncertovať s kapelou

NETKY.SK • 30 December 2016, 13:33 • 2 min
Matej Koreň bude na Silvestra koncertovať s kapelou

BRATISLAVA - Slovenský spevák Matej Koreň bude tráviť Silvester pracovne, so svojou párty kapelou.

slovakia

left justify in out

„Nie som veľmi párty typ, aj preto, že spievam v kapele, ktorá hráva na rôznych súkromných akciách a žúrkach a mám teda párty štyrikrát do týždňa. Často chodím domov o druhej alebo o tretej ráno a vždy po koncerte nás ľudia ešte lanária, aby sme sa zostali baviť - to ale nerobím, keďže na druhý deň idem na ďalšiu párty... Aj Silvester budem tráviť pracovne. Budeme v Tatrách, zostaneme tam potom spať, nebudeme nikam cestovať, keďže potom máme ešte pár dní voľna,“ uviedol v rozhovore pre agentúru SITA.


Voľný Silvester vraj mladý hudobník už dlho nezažil. „Nepracovný Silvester som nemal už roky, no musím sa priznať, že ani nie som ten typ, ktorý by sa v Silvestroch nejako vyžíval a chodil niekam pozerať ohňostroj. Väčšinou bývam dosť vysoko na to, aby som si ho pozrel z balkóna. Ani nejako veľa piť, to tiež nie je moje a telku nemám - telke nerozumiem, takže tú takisto k šťastiu nepotrebujem. A nie som ani ten typ, ktorý by si dal na Silvestra nejaký wellness, aj keď to by aj šlo... V podstate som aj rád, že pracujem. Neviem si totiž predstaviť, čo by som inak robil. To je ako keď mám zrazu voľný piatok alebo sobotu. Všetci chcú ísť von a mne sa nechce, chcem byť doma v papučiach, vyložiť si nohy, zapnúť si nejakú hudbu a mať úplný pokoj. A všetci furt dobiedzajú, že 'Ideš von?',“ prezradil.


Každý rok si však dá nejaké predsavzatie. „Samozrejme, neúspešne,“ zasmial sa. „Predsavzatiam neprikladám nejakú váhu. Je to pekné, ale pokiaľ sa človek rozhodne, tak sa môže rozhodnúť kedykoľvek. Určite si ale v novom roku nájdem takú chvíľočku iba pre seba, keď som úplne sám, a keď sa tak zamyslím nad tým, čo bolo, čo som uplynulý rok dosiahol, čo nie, čo by sa dalo zlepšiť a čo by som chcel v novom roku a tak ďalej, proste sumarizujem. Keď človek niečo robí, dôležitá je vždy myšlienka. Akonáhle sa zrodí nápad v hlave, človek na tom začína pracovať. Takže si na Nový rok dávam vždy takú sebareflexnú meditáciu - čo bolo, čo som spravil dobre, good times, bad times a čo ma čaká v budúcnosti, na čom musím zapracovať, čo odstrániť - ale nie spôsobom, že oddnes... Nič dobré sa totiž nedeje zo dňa na deň, väčšinou iba zlé veci,“ podotkol spevák. „Nový rok je skrátka príležitosťou na akúsi očistu alebo mentálne nakopnutie. Každý by mal na sebe pracovať,“ poznamenal Koreň, ktorého najvyšším cieľom v tejto chvíli je vraj nájsť v živote rovnováhu.

 

„Nič v živote totiž nie je len biele alebo čierne a ja mám tú tendenciu, že sa občas v niečom úplne brzdím a brzdím, čo ja viem, napríklad ochoriem a poviem si 'Mal by si prestať fajčiť, mal by si odložiť tie cigarety, nerobí ti to dobre!' A druhé ja mi hovorí 'Ale keď mne to tak chutí... ' A hlava zas 'Ale nerobí ti to dobre!' A tak stále dookola. A potom príde moment, že idem s niekým von na víno a už to ide, jedna za druhou, a potom sa na druhý deň cítim ako popolník. A takto to mám v mnohých oblastiach života, že sa snažím v niečom umelo držať. Chcel by som preto nájsť takú striedmosť. Keď mám teraz napríklad chuť, tak sa skrátka zodvihnem a idem si zapáliť... Nič netreba siliť. Ja som strašný hedonista, paradoxne - buď žijem asketicky alebo hedonisticky, nič medzi tým. Chcem, aby sa to ustálilo v tom strede, lebo rovnováha je v živote veľmi dôležitá a keď ju človek nemá, nerobí to dobrotu,“ poznamenal.

 

„Toto by som chcel a určite by som sa chcel v novom roku posunúť do ďalšieho levelu aj hudobne, vydať album alebo EP, aby som mal niečo v rukách, že na tomto robím,“ dodal Koreň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies