Matej Homola mieri do nového seriálu FIA WTCR

NETKY.SK • 7 Január 2018, 14:19 • 2 min
Matej Homola mieri do nového seriálu FIA WTCR

BRATISLAVA - Medzinárodný motoristický seriál TCR, v ktorom pôsobil ostatné dva roky aj slovenský jazdec Matej Homola, sa pre sezónu 2018 spojil s okruhom majstrovstiev sveta cestných automobilov FIA WTCC a nová súťaž ponesie názov FIA WTCR.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný pilot možno dostane šancu predstaviť sa v seriáli MS, čo bol jeho dlhoročný kariérny cieľ.

"Vždy som chcel štartovať v MS cestných automobilov. Je to ten najvyšší cieľ. Podarilo sa mi už absolvovať jedny preteky na Slovakia Ringu v roku 2015. Teraz teda prídu MS za mnou do série, v ktorej som už dva roky. A ja sa na to veľmi teším," uviedol Homola v tlačovej správe.

Slovenský jazdec čaká na výsledok rokovaní o jeho novom angažmáne. "Jedinou našou podmienkou bolo, aby sme to vedeli včas - nie na poslednú chvíľu ako vlani. Ideálne by bolo stihnúť s novým tímom predsezónne testovanie, aby sme nastavili spoluprácu a najmä vozidlo. Len tak budeme môcť byť od prvého kola nového seriálu WTCR konkurencieschopní. Zatiaľ sa venujem fyzickej príprave a takisto príprave našich mladých motokárových talentov," dodal Homola, ktorý v ostatných dvoch sezónach v TCR obsadil piate a dvanáste miesto. Na konto si pripísal jedno víťazstvo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies