Matej: Ďalší mimoriadny kongres SDKÚ nebude

NETKY.SK • 9 Október 2014, 11:01 • 2 min
Matej: Ďalší mimoriadny kongres SDKÚ nebude

BRATISLAVA – Ďalší mimoriadny kongres SDKÚ-DS podľa bývalého pokladníka strany Ondreja Mateja zrejme nebude. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, stranu čakajú podľa platných stanov na budúci rok primárky na volebného lídra.

slovakia

left justify in out

„Tam sa ukáže skutočná sila alebo slabosť jednotlivcov, ktorí sa budú o tento post uchádzať, vrátane predsedu Pavla Freša,“ povedal s tým, že dnes za osud SDKÚ-DS nesie zodpovednosť predseda a stranícke prezídium. Matej chcel pôvodne kandidovať na septembrovom kongrese na post predsedu strany. Napokon nekandidoval a vzdal sa funkcie pokladníka. Za svojím odstavením vidí tých, ktorí brali pred rokom 2012 pre SDKÚ-DS úvery z Privatbanky a sedia dnes v predsedníctve Bratislavského kraja. „Vtedajší generálny sekretár (Štefan Hudec – poznámka SITA) a pokladník (Igor Kucej – poznámka SITA),“ vyhlásil Matej.

 

Matejova firma sa stala v roku 2012 ručiteľom za stranícke úvery. Dnes pripúšťa, že išlo o jeho podnikateľské riziko a môže sa stať, že mu banka peniaze vezme. „Ja sa zo záložného veriteľa stanem veriteľom strany,“ uviedol. Peniaze pred dvoma rokmi zabezpečil z dvoch zdrojov. „Išiel som po kamarátskej linke. S Dušanom Repákom sa poznám z hôr, z lezenia. Táto časť bola v apríli 2014 vyrovnaná,“ povedal. Druhú polovicu úveru riešil s architektom Pavlom Adamcom, ktorému v rokoch 2007 a 2008 pomáhal rozbiehať obchodné centrum Max v Prešove. On sa rozhodol pôžičku poskytnúť cez City-Arenu. „Túto časť dlhu vyrovnám v priebehu pol roka,“ povedal Matej. Voči City Aréne zostáva Matejovi ešte podľa neho zaplatiť 60 000 eur. Dlh vyrovnával Matej v priebehu rokov 2013 a 2014 z obchodných aktivít svojej spoločnosti a z predaja jeho osobného majetku. „Aj teraz predávam pozemky, ktoré som zdedil po matke, pričom peniaze som vložil do spoločnosti a práve v týchto dňoch o tieto peniaze navyšujem základné imanie,“ konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies