Matečná uviedla do funkcie nového riaditeľa SPF Dušana Hačka

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 12:37 • 2 min
Matečná uviedla do funkcie nového riaditeľa SPF Dušana Hačka

BRATISLAVA – Šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) dnes uviedla do funkcie nového generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) Dušana Hačka a námestníka generálneho riaditeľa Borisa Brunnera. Informoval o tom hovorca MPRV Vladimír Machalík.

slovakia

left justify in out

"Slovenský pozemkový fond vnímam ako mimoriadne dôležitú inštitúciu, obzvlášť preto, lebo je dnes strážcom toho najcennejšieho, čo slovenský národ má, a to je pôda," uviedol Hačko. "Úlohou fondu je s touto pôdou hospodáriť čo najefektívnejšie a v súlade s právnymi predpismi tak, aby sme toto bohatstvo zachovali aj pre nasledujúce generácie."

 

Nový generálny riaditeľ SPF pochádza zo Sniny. Vyštudoval právo na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v roku 2005. V rokoch 2006 až 2008 pracoval ako hlavný štátny radca na Ministerstve financií SR. V období 2010 až 2012 bol riaditeľom Daňového úradu v Snine. Od roku 2012 po súčasnosť pôsobil v súkromnom sektore.

 

Do funkcie námestníka generálneho riaditeľa SPF vymenovala ministerka Borisa Brunnera, ktorý vyštudoval Poľnohospodársku univerzitu v Nitre. Pôsobil v súkromnom sektore a neskôr na Krajskom pozemkovom úrade v Trnave. Od roku 2012 je členom Rady SPF. Vo funkcii námestníka generálneho riaditeľa SPF nahrádza Róberta Poloniho.

 

Na pozícii generálneho riaditeľa SPF predtým pôsobila Matečná, súčasná šéfka MPRV, ktorá ukončila svoje pôsobenie v tejto funkcii 23. marca 2016 po vymenovaní na post ministerky. Nomináciu generálneho riaditeľa a námestníka generálneho riaditeľa SPF schvaľuje na návrh ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka vláda SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies