Matečná: Slovenskí spotrebiteľ už pri potravinách nepozerá len na cenu

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 15:08 • 2 min
Matečná: Slovenskí spotrebiteľ už pri potravinách nepozerá len na cenu

BRATISLAVA - Slovenskí spotrebiteľ už nežiada pri potravinách predovšetkým nízku cenu. Uviedla to dnes na brífingu v rámci Fóra o remeselných potravinách Simply 2017 v Bratislave šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS).

slovakia

left justify in out

Agrorezort zadal minulý rok v tejto súvislosti reprezentatívny prieskum na vzorke 1000 respondentov. "Výsledky boli aj pre nás prekvapujúce. Slovenský spotrebiteľ už nepozerá na cenu, v prvom rade pozerá na kvalitu. V druhom rade pozerá na pôvod potraviny a až na treťom mieste je cena," priblížila ministerka.

 

Zmena v tom, že spotrebiteľ hľadá vo veľkých obchodných reťazcoch najmä čo najnižšiu cenu potravín, musí podľa nej prísť zdola, teda od spotrebiteľa.

 

"Tá zmena prichádza. Všetkých našich prvovýrobcov a spracovateľov preto smerujem k tomu, aby sa pripravili na to, že spotrebiteľ chce kvalitnú, čerstvú potravinu a je ochotný si za ňu aj priplatiť," dodala Matečná.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies