Matečná sa na Islande oboznámi s výhodami geotermálnej energie

NETKY.SK • 27 Január 2020, 07:33 • 2 min
Matečná sa na Islande oboznámi s výhodami geotermálnej energie

BRATISLAVA - Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná odletela v dnešných skorých ranných hodinách na Island. Jej obchodná cesta sa zameria na využívanie geotermálnej energie ako obnoviteľného a bezemisného zdroja energie v poľnohospodárstve.

slovakia

left justify in out

Využívanie energie

Cieľom obchodnej misie, ktorej sa od 27. do 28. januára zúčastnia aj zástupcovia slovenských poľnohospodárov, je zoznámiť sa s možnosťami využívania geotermálnej energie pri pestovaní plodín, chove rýb a zvierat aj na Slovensku. 

 

img

 

Nedocenená energia
"Práve Island patrí k priekopníkom využívania tejto energie vo svete. Využívanie geotermálnej energie je pritom na Slovensku nedostatočné. Jej potenciál je spomedzi obnoviteľných a druhotných zdrojov energie druhý najvyšší po biomase a výrazne vyšší ako využitie solárnej či veternej energie" ozrejmil agrorezort.

 

img

 

Program 
Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná by spolu s obchodnou misiou počas dvoch dní na Islande mala stihnúť prehliadky prevádzok používajúcich geotermálne technológie či rokovanie s islandským ministrom poľnohospodárstva.

 

img

 

Slovenská komunita

Okrem toho navštívi prevádzku islandskej firmy pôsobiacej aj na Slovensku, ktorá vyrába potravinárske technológie a stretne sa so slovenskou komunitou na Islande či diecéznym biskupom katolíckej cirkvi Islandu Dávidom Tencerom, ktorý tu pôsobí od roku 2004.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies