Matečná: O jednotnú platbu na plochu požiadalo vyše 18 300 farmárov

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 15:33 • 2 min
Matečná: O jednotnú platbu na plochu požiadalo vyše 18 300 farmárov

BRATISLAVA - Do 15. mája požiadali o platby na plochu farmári obhospodarujúci 99,6 % pôdy. Uviedla to po stredajšom rokovaní vlády šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS). Na tento účel sa podľa nej vypláca okolo 450 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Pätnásty máj je hraničný termín, dokedy žiadatelia o jednotnú platbu na plochu podávajú žiadosti na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Je to objem, ktorý každoročne PPA vypláca našim žiadateľom, ktorých je v systéme asi 19 000 každý rok," priblížila.

 

Minulý rok podľa nej bola povinnosť členskej krajiny EÚ mať 70 % žiadostí o platbu na plochu v digitálnej forme. "Mali sme vtedy, priznávam, technické problémy. Tento rok však musím s radosťou konštatovať, že 15. mája skončil a my máme skoro 99,6 % plôch pokrytých žiadosťami. Farmári ich podávali digitálne. Musím povedať, že žiadostí prišlo k dnešnému dňu 18 333, čiže skoro taký počet žiadostí ako minulý rok," informovala šéfka MPRV. Žiadatelia majú podľa nej ešte možnosť podávať žiadosti počas 25 dní, ale už so sankciou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies