Matečná: Novým generálnym riaditeľom SPF bude Dušan Hačko

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:41 • 2 min
Matečná: Novým generálnym riaditeľom SPF bude Dušan Hačko

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom Slovenského pozemkového fondu (SPF) bude s účinnosťou od 16. júna 2016 Dušan Hačko.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu šéfky Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriely Matečnej (nominantka SNS), ktorý dnes schválila na svojej schôdzi vláda. Matečná post šéfky SPF zastávala do nástupu na MPRV.

 

Vládny kabinet na svojom dnešnom rokovaní k 16. júnu tohto roku schválil na post námestníka generálneho riaditeľa SPF Borisa Brunnera. Zároveň odvolal z tejto funkcie Róberta Poloniho.

 

"Sú to ľudia, ktorí poznajú pozemkové právo a oblasť poľnohospodárstva, aj námestník, aj generálny riaditeľ. Takže dúfam, že budú pokračovať v tých dobrých šľapajach, ktoré vo fonde boli nastolené," charakterizovala po dnešnom rokovaní vlády nové vedenie pozemkového fondu Matečná.

 

SPF je právnickou osobou, ktorá spravuje vymedzené poľnohospodárske a lesné nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu. Môže najmä bezodplatne prevádzať nehnuteľnosti z vlastníctva štátu do vlastníctva reštituentov na účely reštitučných náhrad, odplatne prevádzať majetok na účely privatizácie, predávať pozemky a poskytovať náhradné pozemky na účely usporiadania vlastníctva v zriadených záhradkárskych osadách, ako aj prenajímať nehnuteľnosti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona