Máte talentované dieťa? Režisér Ján Ďurovčík vyhlásil konkurz na hlavnú postavu do muzikálu Bambuľka

NETKY.SK • 16 Január 2018, 08:45 • 2 min
Máte talentované dieťa? Režisér Ján Ďurovčík vyhlásil konkurz na hlavnú postavu do muzikálu Bambuľka

BRATISLAVA - Slávny seriál Bambuľkine dobrodružstvá dostane muzikálovú podobu. Réžie sa ujal Ján Ďurovčík, ktorý teraz hľadá hlavnú detskú hviezdu. Na konkurz sa už prihlásilo takmer 600 detí!

slovakia

left justify in out

Hlavnú rolu v pripravovanom predstavení dostane dievčatko, ktoré musí splniť niekoľko náročných požiadaviek a stať sa tak nástupkyňou známej televíznej Bambuľky v podaní herečky Moniky Haasovej. Premiéra muzikálu je naplánovaná na 18. mája v bratislavskom Istropolise. Následne poputuje za deťmi po celom Slovensku.

 

Na seriáli Bambuľkine dobrodružstvá, ktorý sa nakrúcal v roku 1982, vyrástlo už niekoľko generácií detí. Autor námetu, scenára aj textov piesní Peter Guldan sa po narodení syna rozhodol napísať námet na seriál zameraný na výchovu detí v predškolskom veku. Hudbu k seriálu zložil český skladateľ Ján Kovář. Fenomén Bambuľka teraz dostane muzikálovú podobu. Režisérom je Ján Ďurovčík, ktorý nedávno s moderným baletom úspešne prešiel celý svet.

 

„Aby som si udržal umeleckú túžbu niečo tvoriť, musím striedať žánre. Bambuľka bude detský muzikál, tak trošku osobitý, pretože ten muzikál je veľmi výchovný, poetický a jemný. Je krásne napísaný od pôvodných autorov, že taká výzva sa skrátka neodmieta,“ vysvetľuje režisér Ján Ďurovčík.

 

Tvorcovia muzikálu teraz hľadajú hlavnú predstaviteľku Bambuľky konkurzom, na ktorý sa už prihlásilo takmer 600 detí. Výber detí sa bude konať 20. a 21. januára 2018 v Bratislave. Režisér Ján Ďurovčík upozorňuje, že dievčatko musí byť detský megatalent. „Plnohodnotný divadelný muzikál kladie v prvom rade najväčšie nároky na samotnú Bambuľku. V seriáli boli Bambuľky rozdelené, jedna, ktorá Bambuľku hrala a rozprávala a druhá, ktorá ju spievala. Čo samozrejme divadlo nedovoľuje. My musíme nájsť Bambuľku, ktorá bude na javisku v reálnom čase predvádzať všetky tieto divadelné atribúty. A ešte musí byť rozkošná. Zvolil som si tento výraz rozkošná preto, lebo som nenašiel iný, ktorý by dokonale vystihoval to, čo hľadáme. Okrem obrovského talentu, takú tú rozkošnosť,“ dopĺňa Ján Ďurovčík.

 

Bambuľka, ktorá sa chce prihlásiť na konkurz do muzikálu, musí spĺňať niekoľko požiadaviek. Vek 6 až 9 rokov, ale musí vizuálne vyzerať na 6. Mala by mať obrovský talent a výbornú pamäť, herecká prax vzhľadom na vek nie je podmienkou. Nemala by jej chýbať správna intonácia a spev. Moznosť prihlásiť sa na konkurz je stale otvorená s upozornením, že deti si musia stiahnuť noty a naučiť sa pieseň, ktorá je na stránke www.muzikalbambulka.sk. „Je to poklona, že je stále toto dielo zaujímavé. Tým pádom je to aj pre mňa poklona. Je to super. Teším sa z toho," neskrýva radosť herečka Monika Haasová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona