Máte radi stredoveké zbrane a súboje: Najväčší rytiersky festival Rotenstein bude už počas víkendu v Holíči

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 09:40 • 2 min
Máte radi stredoveké zbrane a súboje: Najväčší rytiersky festival Rotenstein bude už počas víkendu v Holíči

HOLÍČ – Najväčší rytiersky festival Rotenstein bude počas víkendu v areáli zámku v Holíči v okrese Skalica. V nabitom programe nebude chýbať množstvo účinkujúcich zo Slovenska, Čiech, Rakúska alebo Poľska. Staré lukostrelecké umenie na koňoch predvedie maďarská skupina jazdnej lukostreľby Bíró Kert. Z Talianska prídu bubeníci a vlajkári, organizátori sľubujú aj príchod uhorskej kráľovnej.

slovakia

left justify in out

Mnohé z dobových atrakcií si budú môcť vyskúšať aj návštevníci festivalu. Patrí medzi ne napríklad lukostreľba či hod sekerou na terč. K dispozícii bude aj dobová mučiareň, kde sa o spravodlivosť postará kat.

 

Hlavnou témou tohtoročného Rotensteinu sú kone, preto je v programe zaradený aj veľkolepý turnaj na koňoch. Okrem toho príde množstvo kaukliarov, šermiarov, hudobníkov, trhovníkov aj remeselníkov, chýbať nebudú vystúpenia sokoliarov, prezentácia palných zbraní a ohňová šou.

 

Návštevníci budú môcť objaviť chute a vône stredovekej kuchyne, pre deti je pripravený špeciálny detský program vrátane bábkového divadla.

Rotenstein, ktorý sa do Holíča po štyroch rokoch presťahoval z hradu Červený Kameň, sa začína v sobotu aj v nedeľu o 10:00. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona