Máte radi McDonald? Pozrite sa čo všetko obsahujú vaše pochúťky

NETKY.SK • 12 Február 2015, 17:00 • 2 min
Máte radi McDonald? Pozrite sa čo všetko obsahujú vaše pochúťky

NEW YORK - Aj vy ste milovníkmi rýchleho občerstvenia? Jedlo z fast foodu je známe, že obsahuje množstvo tuku, ale to nie je všetko. Po zistení zloženia, ktoré obsahujú vaše obľúbené lahôdky budete možno v šoku.

slovakia

left justify in out

Výborné mäkučké pečivo, ktoré je súčasťou výborneho hamburgera je preto také nadýchané, lebo obsahuje Síran amonný, ktorý sa používa pri hnojení pôdy, alebo k hubeniu hmyzu.

 

Kuracie nugetky, ktoré zbožňujú hlavne deti obsahujú silikónový olej, ktorý sa používa pri výrobe kontaktných šošoviek a iných pomôcok v medicíne. Tento olej obsahuje aj množstvo šampónov a kondicionérov.

 

Šťavnaté mäsko v hamburgeroch neobsahuje síce žiadnu chemikáliu, iba prírodné farbivo, kyselinu karmínovú, ktorá sa vyrába z chrobákov. 

 

K dochucovaniu mäsa a pečiva sa používa aminokyselina L-cystein, ktorá je čisto prírodný produkt. Je to výťažok z vlasov a kačacieho peria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona