Máte radi historické rušne: V Česku začala sezóna vlakov ťahaných parnými rušňami

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 16:51 • 2 min
Máte radi historické rušne: V Česku začala sezóna vlakov ťahaných parnými rušňami

PRAHA - Sezóna jázd vlakov ťahaných parnou lokomotívou sa začala v Českej republike tento týždeň. Na ich milovníkov čakajú do konca leta desiatky mimoriadne príťažlivých výletov a veľkých stretnutí fanúšikov historických rušňov.

slovakia

left justify in out

Rast záujmu o cestovanie vlakmi ťahanými parnými lokomotívami potvrdzujú České dráhy, ktoré majú ich veľkú flotilu a historické spolky, ktoré sa im venujú.

 

Trvalý záujem o parné lokomotívy môže súvisieť s tým, že sa v posledných rokoch rodilo viac detí a pre ne sú príťažlivé a atrakciou.

 

Dráhový úrad má v registri 64 parných lokomotív. Oprávnenie na ich vedenie si zachovalo 1006 rušňovodičov. Veľká Británia ich prevádzkuje ešte takmer 600, ale Česko nevýrazne zaostáva za Nemeckom.

 

Dosť jázd parných rušňov je už pravidelných. Na pošumavských lokálnych tratiach vozia cestujúcich každý víkend. Najväčšou tohtoročnou akciou bude júnový parný víkend v Múzeu Českých dráh v Lužnej u Rakovníka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona