Máte problém zaspať? Vďaka tejto vojenskej metóde to dnes dáte za 2 minúty!

NETKY.SK • 21 September 2018, 16:25 • 2 min
Máte problém zaspať? Vďaka tejto vojenskej metóde to dnes dáte za 2 minúty!

BRATISLAVA - Snažíte sa každú noc nájsť hodiny správnu pozíciu na spanie a nakoniec aj tak skončíte pri surfovaní na internete alebo u svojej rozčítanej knihy? Tomu môže byť nadobro koniec! Čo vám možno pomôže?

slovakia

left justify in out

Pre nespavca existuje tajná vojenská metóda, ktorá takmer všetkým umožní zaspať do dvoch minút. Metóda vraj bola používaná po desaťročia a bola naozaj účinná. Metóda je opísaná v knihe "Relax and Win" (čiže Relaxuj a zvíťaz), ktorá bola prvýkrát publikovaná v roku 1981.

 

Metóda týchto štyroch krokov je vraj využívaná americkou armádou. Pomáha vojakom sa psychicky odreagovať od situácií, ktoré sú mnohokrát nebezpečné a chyba kvôli vyčerpaniu by ich tu mohla stáť život.

 

Ako teda zaspať za dve minúty?

 

Najprv uvoľnite všetky svaly na tvári, vrátane jazyka, čeľuste a svalov okolo očí. Ramená dajte dole, ako to len ide, a uvoľnite aj ruky. Vydýchnite a uvoľnite hruď a nohy od stehien až k chodidlám.

 

Predtým, než si predstavíte jednu z nasledujúcich situácií, snažte sa na 10 sekúnd vyčistiť myseľ. Vyberte si jednu situáciu a myslite už len a len na ňu.

 

- Ležíte na kanoe na pokojnom jazere, ste sami a okolo vás je len modré nebo.

- Ležíte v čiernej zamatovej sieti uprostred tmavej miestnosti.

- po dobu 10 sekúnd si neustále opakujte: "Nemysli, nemysli, nemysli, ..."

 

Potom by ste mali zaspať. A to je všetko. Technika vraj funguje u 96 % ľudí, a to po šiestich týždňoch pravidelného vykonávania. Vyskúšate ju tiež?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies