Máte ich? Vlastníkom týchto schopností sa na pohovore darí oveľa lepšie

NETKY.SK • 10 Október 2022, 14:28 • 2 min
Máte ich? Vlastníkom týchto schopností sa na pohovore darí oveľa lepšie

BRATISLAVA - Vaše dokumenty so žiadosťou presvedčili vášho vysnívaného a budúceho zamestnávateľa natoľko, že ste boli pozvaní na pohovor? To je skvelé, ale cesta snahy sa ani zďaleka nekončí. Aby ste zaujali, je potrebné personalistu alebo budúceho zamestnávateľa presvedčiť aj osobne. Sú určité vlastnosti, schopnosti a zručnosti, ktoré ak vlastníte, darí sa vám na pohovore podľa prieskumov aj praxe oveľa lepšie.

slovakia

left justify in out

V nasledujúcom texte vám ukážeme, ktorých zručností a vlastností sa takéto úspešné prijímanie na pohovore týka. 

 

Odborná spôsobilosť

Pre vášho budúceho zamestnávateľa je prvoradá vaša osobná odborná spôsobilosť. To znamená, aké máte konkrétne skúsenosti v požadovanej oblasti aplikácie? Ako dobre poznáte odvetvie spoločnosti? Aké úspechy ste dosiahli v minulosti a ako vám to môže pomôcť v budúcej pozícii? Ak je preto pred vami ešte úspešné vypracovanie odbornej diplomovej práce, rozhodne tento moment nepodceňujte, pretože vzdelanie je pre odbornú spôsobilosť v praxi základ!

 

“Cieľom vzdelania nie sú vedomosti, ale schopnosť konať.”

-Herbert Spencer

 

Tímovosť

Ukážte svojmu zamestnávateľovi, že viete dobre pracovať v tíme a čo si najviac ceníte pri jednaní s kolegami. Schopnosť pracovať v tíme je dnes dôležitá takmer na každej pozícii, tak v rámci vlastnej oblasti, ako aj naprieč funkciami. Nezabudnite zdôrazniť, že ak si to úlohy vyžadujú, môžete zodpovedne pracovať aj sami, pretože s vykonaním mnohých úloh vám predsa pomôžu špeciálne toneri OKI a iná technika.

 

Zodpovednosť

Ste pri svojej práci pripravení na prevzatie zodpovednosti? Táto schopnosť sa vyžaduje aj od špecialistov bez priamej personálnej zodpovednosti, keďže takmer vo všetkých oblastiach musia dnes ľudia efektívne pracovať samostatne. 

 

Ak vám teda konkrétne miera zodpovednosti chýba, môžete mať neskôr v práci problémy, pretože výsledkom môžu byť chyby, ktoré by mohli ohroziť celú spoločnosť, čo si asi nemôže a nechce dovoliť ani ten najbenevolentnejší zamestnávateľ.

 

Mobilita

Dochvíľnosť a spoľahlivosť sú samozrejmosťou. Ale za dôležitú zručnosť sa dnes považuje aj mobilita, ktorá znamená pružne a ochotne reagovať na prípadné zmeny. Ste aj vy otvorení zmenám súvisiacim s prácou? Potom dajte o tejto skutočnosti vedieť aj svojmu potenciálnemu zamestnávateľovi.

 

Bilingvizmus
Na záver tá najdôležitejšia vec dnešných pracovných pohovorov. Znalosť cudzieho jazyka a jeho aktívne využitie v praxi. Bilingvizmus sa dnes cení v každom sektore a len ten, kto sa môže pochváliť touto schopnosťou, získa lepšie pracovné a platené miesto. 

Žiaľ, podľa prieskumov je práve táto schopnosť u mnohých uchádzačov na pracovnom trhu žalostne nízka, čím sa možnosti na získanie kvalitného zamestnania znižujú. 

Ak sa to teda týka aj vás, pretože ste na škole nemali pre získanie týchto vedomostí ideálne podmienky a správny základ, je ešte stále možné doplniť si vedomosti na kvalitnom jazykovom pobyte.

Uvidíte, že s touto výbavou na svojho budúceho zamestnávateľa urobíte potom ten najlepší dojem. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viky Kriskova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies