Match Services kritizuje Whelanovo zatknutie

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 11:52 • 2 min
Match Services kritizuje Whelanovo zatknutie

RIO DE JANEIRO - Oficiálna agentúra Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na predaj vstupeniek a balíčkov tzv. hospitality programu na MS v Brazílii kritizovala utorkové zatknutie jej šéfa Raya Whelana. Riaditeľ spoločnosti Match Services skončil v putách po tom, ako ho brazílska polícia podozrievala zo spolupráce so vstupenkovou mafiou. Jej členovia zarobili ilegálnym predajom vstupeniek na zápasy svetového šampionátu milióny eur.

slovakia

left justify in out

"Zatknutie Raya Whelana bolo svojvoľné a protiprávne. Sám sa osobne ponúkol, že sa vzdá svojej akreditácie na MS. Týmto gestom chce naznačiť svoju oddanosť spoločnosti a vieru v riadne prešetrenie prípadu," uviedla firma Match Services vo svojom stanovisku.
      

Whelana zatkli pred hotelom Copacabana Palace v Riu de Janeiro, v ktorom počas finálového turnaja MS býva generalita FIFA. Šesťdesiatštyriročný Brit mal podľa polície spolupracovať s Alžírčanom Mohamadouom Lamine Fofanom. Brazílski vyšetrovatelia tvrdia, že práve on je šéfom vstupenkovej mafie. Fofanu zatkli minulý týždeň spoločne s ďalšími desiatimi ľuďmi z Brazílie. V rámci operácie "Jules Rimet" skončilo v putách už takmer 20 osôb, zhabaných bolo viac ako 130 vstupeniek.
      

Skupina priekupníkov obchoduje so vstupenkami, ktoré boli určené pre sponzorov a dokonca aj hráčov. Podľa informácií brazílskych médií zarobia za jeden zápas až dva milióny realov, čo je v prepočte približne 660.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona