Mata dostal prvú červenú kartu po 500 zápasoch a kajal sa: Moja chyba

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 15:02 • 2 min
Mata dostal prvú červenú kartu po 500 zápasoch a kajal sa: Moja chyba

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United nenadviazali na úspešné výsledky z predchádzajúceho obdobia.

slovakia

left justify in out

Prehrou na ihrisku West Bromwichu Albion si skomplikovali situáciu v tabuľke Premier League, v ktorej priebežne klesli na šieste miesto. "Červení diabli" nepotvrdili svoje pozície aj pre to, že viac ako hodinu hrali bez vylúčeného Juana Matu.

 

Španielsky stredopoliar videl v priebehu troch minút prvého polčasu červenú kartu. Najskôr bránil rýchlemu rozohratiu štandardnej situácie WBA a potom zbytočne podkopol Darrena Fletchera, bývalého hráča United. Skúsený rozhodca Mike Dean s ním nemal zľutovanie a predčasne ho poslal pod sprchy. Domáci využili presilovku v 67. minúte, keď o triumfe rozhodol venezuelský útočník José Salomon Rondon.

 

"Nemusel som to urobiť, vinu beriem na seba. Bola to chyba," povedal Španiel, ktorý pre vylúčenie vynechá nedeľňajší štvrťfinálový duel Pohára FA proti West Hamu United. Mata na portáli kicca.com napísal, že nedeľňajšia červená karta bola pre neho vôbec prvá v takmer 500 zápasoch, v ktorých nastúpil ako profesionál. "Je to pre mňa nová skúsenosť. Najviac ma mrzí, že spoluhráči museli bojovať v desiatich po dlhý čas," dodal s tým, že obe rozhodnutia Deana udeliť žltú kartu označil za prísne.

 

Rovnakého názoru bol aj tréner MUFC Louis van Gaal. "Rozhodca musí poznať hráča, ktorému dáva žltú kartu. Mata nikdy nikoho nezranil," povedal pre televíziu BBC holandský kouč. Spokojný nebol ani s výsledkom. "Nehovorím, že sme si zaslúžili vyhrať, ale určite sme si nezaslúžili prehrať. Vytvorili sme si viac šancí ako súper," dodal van Gaal.

 

United si môžu napraviť chuť tento týždeň v pohárových súťažiach. V Európskej lige sa vo štvrtok v anglickom súboji predstavia na ihrisku FC Liverpool, v nedeľu ich čaká West Ham.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies