Matěj Vávra zverejnil pieseň Welcome To My World

NETKY.SK • 17 Október 2016, 12:46 • 2 min
Matěj Vávra zverejnil pieseň Welcome To My World

PRAHA - Český spevák Matěj Vávra zverejnil pieseň Welcome To My World.

slovakia

left justify in out

"Skladba vznikla o pol tretej ráno, keď mi napadol podladený sampel hlasu, do ktorého som pridal basu. Hneď som vedel, že tá vec ma veľmi baví. Potom som sa už sústredil na text a spevácku linku, ktorá zapadne do atmosféry podkladu a celkovo ho pozdvihne," prezradil na margo novinky interpret.


Na piesni spolupracovali aj Martin "Maxo" Šrámek a Marek Rakovický. O produkciu sa postaral Maiky Beatz. "Chcel by som sa poďakovať Martinovi "Maxovi" Šrámkovi do štúdia Littlebeat a tiež Marekovi Rakovickému do Lavagance Studios, pretože v oboch týchto štúdiách sme nahrávali vokály. Posledné vokály a produkciu nakoniec zastrešil Maiky. Poslal som mu demo a nechal som len na ňom, ktoré zvuky ponechá a aké sám pridá. Sledoval som jeho prácu, takže som vedel, že mu môžem dôverovať. Chcel som, aby bol na sto percent kreatívny a neobmedzoval som ho," objasnil Vávra.


Fanúšikovia a fanúšičky si k novinke môžu pozrieť aj videoklip, ktorý režíroval Michal Nemtuda. "Keď mi Matěj poslal pesničku, vôbec som nemal pocit, že počúvam niekoho z Európy, a to vďaka jeho výbornému spevu, ale aj skvelej hudbe od Maiky Beatz - spolu to veľmi dobre funguje, takže skladba si ma hneď získala. Matěj mal námet pripravený, v podstate sme ho spolu len doladili. Chceli sme v klipe rôznych ľudí, ktorí vyzerajú inak, či už vďaka tetovaniu alebo štýlu obliekania - tanečníkov, skejťákov, hudobníkov. Celý videoklip sme nakrúcali v ateliéri. Matěj je profesionál a vie sa predať. Na pľaci sme mali super ľudí, ktorí robili maximum preto, aby video dopadlo čo najlepšie. Ďakujem všetkým za skvelú prácu," vyjadril sa režisér.


S novinkou je spokojný aj Vávra. "Môj svet je hudba a svoje postoje vyjadrujem prostredníctvom skladieb. Videoklip je však vizuálna záležitosť, preto sme si doň pozvali ľudí, ktorí svoj svet vyjadrujú vizuálne, tetovaním. Za svoj postoj sa nehanbia a neboja sa ho vyjadriť až tak výrazne, že si ho dokážu nechať vytetovať na celý život na kožu. Práve to je koncepciou nášho klipu - herci ukazujú pred kamerou tetovania a tým pádom nám predstavujú svoj svet, ktorý tie ich tetovania znázorňujú. Som rád že klip robil práve Michal Nemtuda. Moju myšlienku hneď pochopil. Cítil som, že sme na rovnakej vlne. Dal som mu indície, ako si klip predstavujem a zvyšok už som nechal na ňom. Michal je v pohode týpek, profík, má víziu a zápal pre vec. S výsledkom i spoluprácou som spokojný," vyhlásil.


V novinke sa objavili aj interpretova priateľka, speváčka Celeste Buckingham a jeho brat Jakub Vávra. "Pre brata i pre mňa je to otázka toho, že stojíme pri sebe, a to by rodina vždy mala. Preto prijal pozvanie a v klipe si zahral. So Celeste to bola spontánna záležitosť. Prišla na pľac, aby nás len pozdravila, ja som sa jej spýtal, či si chce zahrať a ona bola za. Je to super, pretože Celeste je predsa tiež súčasťou môjho života a sveta. Všetkým veľká vďaka za podporu a profi prístup. Boli skvelí, aj keď niektorí z nich stáli pred kamerou prvýkrát. Bolo vidieť, že sa snažia, aby bol výsledok čo najlepší. Vážim si to," povedal hudobník, ktorý sa dostal do povedomia verejnosti v súťaži X Factor.


Matěj Vávra, ktorý už má na konte singel Homeless Song, či spolupráce s rapperom Vladisom alebo speváčkou Monikou Bagárovou, v súčasnosti pripravuje EP nahrávku. "Momentálne riešim celý koncept a píšem nové songy, z ktorých potom vyberiem tie, ktoré mi budú najbližšie. Postupne na EP pracujeme, Welcome To My World je len začiatok. Toto je môj svet, vitajte," uviedol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona