Mastná pokuta: Prekročil rýchlosť o 27 km/h, zaplatil 95-tisíc!

NETKY.SK • 15 Október 2013, 14:28 • 2 min
Mastná pokuta: Prekročil rýchlosť o 27 km/h, zaplatil 95-tisíc!

HELSINKI – Zdá sa vám, že pokuty za prekročenie rýchlosti sú na Slovensku neprimerane vysoké? Vo Fínsku sa výška pokuty určuje na základe príjmu. Doplatil na to biznismen Anders Wiklof (67).

slovakia

left justify in out

Švéd Wiklof uháňal na ceste, kde bola povolená rýchlosť maximálne 50 km/h, rýchlosťou 77 km/h. Biznismen tak prekročil rýchlosť o 27 km/h. Na Slovensku by dostal pokutu maximálne 100 eur. Winklof je však multimilionár a vo Fínsku si musel priplatiť.

Za prekročenie rýchlosti o 27 km/h musel Švéd zaplatiť horibilných 95-tisíc eur! Šesťesiatsedemročný biznismen a filantrop si myslí, že výška pokuty je neprimerane vysoká. „Radšej by som dal tieto peniaze starým ľuďom na zdravotnú starostlivosť, alebo opateru. Jasné, že som na vine, ale pýtam sa, je to spravodlivé?,“ komentoval výšku svojej pokuty Wiklof.

„Keby som išiel takto rýchlo vo Švédsku, dostal by som pokutu 4000 korún (asi 455 eur) a to je obrovský rozdiel. Mali by mať presne určený strop, pretože tento systém je zle nastavený,“ dodal nahnevaný biznismen.

Najväčšiu pokutu v histórii však dostal jeden nemenovaný Švajčiar, ktorý išiel rýchlosťou 290 km/h na úseku kde bola osemdesiatka. Dostal pokutu v prepočte 783-tisíc eur!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies