Masters Londýn: Rakúsky debutant Thiem zdolal Monfilsa po trojsetovom boji

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:30 • 2 min
Masters Londýn: Rakúsky debutant Thiem zdolal Monfilsa po trojsetovom boji

LONDÝN - Rakúsky tenista Dominic Thiem si na prestížnom turnaji majstrov v Londýne pripísal na svoje konto premiérové víťazstvo.

slovakia

left justify in out

V utorňajšom zápase v londýnskej 02 aréne zdolal ôsmy nasadený debutant turnajovú šestku Francúza Gaela Monfilsa za 1:31 h v troch setoch 6:3, 1:6, 6:4 a oživil nádej na postup do semifinále. Večer o 21.00 SEČ nastúpi v druhom zápase skupiny Ivana Lendla obhajca titulu Srb Novak Djokovič proti Kanaďanovi Milošovi Raoničovi.

 

V súboji dvoch zdolaných hráčov z prvého dňa turnaja mal Thiem v prvom sete navrch. V šiestom geme prelomil Monfilsovo podanie a hladkým potvrdením na nulu sa ujal vedenia 5:2. Monfils znížil na 3:5, ale Thiem neomylne dopodával na 6:2. Francúz sa však na druhé dejstvo skoncentroval a spresnil údery, vďaka čomu ovládol dianie na dvorci.

 

Dvakrát pri Thiemovom podaní využil hneď prvú ponúknutú možnosť brejku a viedol už 4:0. Až za tohto stavu sa Rakúšan vrátil k hre z prvého setu, ale len na okamih znížením na 1:4. Následne totiž opäť nezvládol situáciu pri svojom podaní a jeho súper poslal duel do rozhodujúceho dejstva. V ňom si obaja aktéri držali podanie až do stavu 5:4 pre Thiema, keď následne Monfils nezvládol dôležitosť situácie. Thiem na príjme využil hneď prvý mečbal a po 91 minútach sa tešil z triumfu.

 

"Bol to vyrovnaný zápas. Začal som aktívne, v prvom sete som hral kvalitný tenis. Potom sa však prejavili Gaelove skúsenosti, v druhom sete hral skutočne veľmi dobre a zaslúžene sa stal jeho korisťou. V rozhodujúcom dejstve sme obaja bojovali o každú loptičku. Mal som aj kus šťastia. Som rád, že v poslednom zápase skupiny proti Raoničovi budem mať o čo hrať. Stále mám šancu na semifinále. Uvidíme, čo sa stane. Raonič je výborný hráč, ale budem bojovať," povedal Thiem.

 

Turnaj majstrov v Londýne

skupina Ivana Lendla:

 

Dominic Thiem (8-Rak.) - Gael Monfils (6-Fr.) 6:3, 1:6, 6:4

 

tabuľka:

1. Miloš Raonič (4-Kan.) 1 1 0 2:0 2

2. Novak Djokovič (2-Srb.) 1 1 0 2:1 2

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 2 1 1 3:3 1

4. Gael Monfils (6-Fr.) 2 0 2 1:4 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies