Mastercard uvedie v tomto roku viacero technologických noviniek

NETKY.SK • 12 Január 2017, 13:48 • 2 min
Mastercard uvedie v tomto roku viacero technologických noviniek

BRATISLAVA - Spoločnosť Mastercard pre ČR a SR prináša v tomto roku na kartový trh viaceré technologické novinky. V mnohých prípadoch nahradia hotovosť, ale aj samotnú platobnú kartu.

slovakia

left justify in out

Hlavným cieľom noviniek je rýchlosť, jednoduchosť, pohodlie a bezpečnosť. Uviedol to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi Miroslav Lukeš, generálny manažér Mastercard pre Česko, Slovensko a Rakúsko.

 

Podľa jeho slov práve Slovensko je aj v rámci Európy priekopníkom v zavádzaní viacerých technologických noviniek a má značný potenciál v tom pokračovať. Vrcholom by zatiaľ mali byť mobilné platby, ktoré môžu byť prostriedkom pri poskytovaní lepších služieb pre firmy a podniky, najmä v prehľadnosti toku platieb a financií. V neposlednom rade môžu byť mobilné platby z pohľadu obmedzenia obehu hotovosti, aj účinným nástrojom pri eliminácii tzv. šedej ekonomiky.

 

Na rozšírení akceptácie mobilných platieb sa podieľa reťaz článkov, bez ktorých by realizácia nebola možná. Ide najmä o obchodníkov.

 

Spoločnosť chápe dôležitosť spolupráce medzi obchodníkmi. Banka síce kartu vydala, ale bol to obchodník a konkrétna osoba, ktorá platbu prijala. Mastercard spolupracuje napríklad s Bratislavskou mestskou kartou a rokovania prebiehajú aj s ďalšími mestami. Pripravuje sa aplikácia umožňujúca platiť mobilom za parkovanie, cestovanie autobusom alebo vlakom, na čerpacích staniciach a podobne. Využitie je prakticky neobmedzené.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies