MasterCard čelí žalobe za vysoké poplatky, mal poškodiť 46 miliónov Britov

NETKY.SK • 9 September 2016, 13:30 • 2 min
MasterCard čelí žalobe za vysoké poplatky, mal poškodiť 46 miliónov Britov

LONDÝN - Spoločnosť MasterCard Inc, ktorá je spracovateľom transakcií prostredníctvom platobných kariet, čelí vo Veľkej Británii žalobe o 14 mld. libier (GBP) za to, že údajne účtovala prehnane vysoké poplatky pri miliónoch transakciách počas šestnástich rokov.

slovakia

left justify in out

Žalobu podala právnická firma Quinn Emanuel na britský Odvolací súd pre hospodársku súťaž v mene Waltera Merricksa, bývalého britského ombudsmana pre oblasť finančných služieb. Právnická firma uviedla, že žaloba je najväčšia v britskej právnej histórii a mohla by viesť k odškodneniu 46 miliónov britských používateľov kariet MasterCard.


V žalobe sa tvrdí, že spoločnosť MasterCard účtovala predajniam neoprávnene vysoké poplatky za transakcie v rokoch 1992 až 2008, ktoré sa preniesli na zákazníkov vo forme vyšších cien za tovary a služby. Podľa nového britského zákona o právach spotrebiteľov všetci spotrebitelia, ktorí poplatky uhrádzali a v súčasnosti žijú v Británii, sa automaticky stanú súčasťou skupiny žalujúcich a budú mať právo na odškodnenie, ak sa explicitne nevyjadria, že o to nemajú záujem.


Spoločnosť MasterCard vo vyhlásení uviedla, že naďalej rozhodne nesúhlasí s tým, na akom základe sa žaloba uplatňuje, a má v úmysle jej čeliť. Súd rozhodne v neskoršej časti tohto roka, či sa prípad bude prejednávať, uviedla firma Quinn Emanuel. Ak sa tak stane, očakáva sa, že súdne pojednávanie bude v roku 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies