Massive Attack vydajú singel Dear Friend

NETKY.SK • 1 September 2016, 09:22 • 2 min
Massive Attack vydajú singel Dear Friend

LONDÝN - Anglická trip-hopová formácia Massive Attack oznámila, že vydá nový singel s názvom Dear Friend.

slovakia

left justify in out

Novinku najprv ponúknu v limitovanej edícii na ich nadchádzajúcom koncerte v Bristole, ktorý sa uskutoční v sobotu, pričom sa už čoskoro dostane do širšieho predaja. Presný termín vydania skupina v zložení Robert "3D" Del Naja a Grant "Daddy G" Marshall zatiaľ neprezradila.


Skladbu zložili 51-ročný Del Naja a producent Euan Dickinson, s ktorým formácia spolupracovala aj na ich nedávnej EP nahrávke Ritual Spirit (2016). Na Dear Friend sa podieľal aj anglický básnik a dídžej James Massiah, ktorý doň prispel hovoreným slovom.


Massive Attack v minulosti tvorili okrem Roberta "3D" Dela Naja a Granta "Daddy G" Marshalla aj Andy "Mushroom" Vowles a Adrian Thaws známy ako Tricky. Debutovali v roku 1991 albumom Blue Lines, z ktorého pochádza singel Unfinished Sympathy. Neskôr vydali štúdiovky Protection (1994), Mezzanine (1998), 100th Window (2003) a Heligoland (2010). Nahrali aj album Danny the Dog (2004), ktorý bol soundtrackom filmu Odtrhnutý z reťaze (2005). Spomínané EP im vyšlo v januári a hosťujú na ňom Roots Manuva, Azekel, Young Fathers a Tricky. V roku 1996 získali BRIT Award v kategórii Najlepšia britská tanečná skupina. Medzi ich ďalšie známe single patria Karmacoma, Risingson, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught či Paradise Circus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies