Massive Attack ponúkli klip ku skladbe Voodoo in My Blood

NETKY.SK • 23 Február 2016, 15:08 • 2 min
Massive Attack ponúkli klip ku skladbe Voodoo in My Blood

LONDÝN - Anglická trip-hopová formácia Massive Attack zverejnila dnes prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Voodoo in My Blood.

slovakia

left justify in out

Nahrávka, v ktorej hosťuje škótske hip-hopové zoskupenie Young Fathers, sa nachádza na najnovšej EP skupiny Ritual Spirit. Vo videoklipe v réžii Ringana Ledwidgea si zahrala anglická herečka Rosamund Pike. Tridsaťsedemročná rodáčka z Londýna stvárnila ženu, ktorú v podchode ovládne zvláštne levitujúce zariadenie.

 

Hudobníci Robert "3D" Del Naja a Grant "Daddy G" Marshall zo spomínanej novinky predtým ponúkli videoklip ku skladbe Take It There, v ktorom sa predstavil americký herec John Hawkes. Na jar by mali vydať ďalšie EP a do konca roka by sa mal dostať na trh aj nový štúdiový album.


Massive Attack vznikli v roku 1988. Sú považovaní za zakladateľov štýlu trip-hop, ktorý výrazne ovplyvnil hudobnú scénu 90. rokov. V minulosti ju okrem spomínaných 3D a Daddy G tvorili aj Andy "Mushroom" Vowles a Adrian Thaws známy ako Tricky. Formácia debutovala v roku 1991 albumom Blue Lines, z ktorého pochádza singel Unfinished Sympathy. Neskôr vydali štúdiovky Protection (1994), Mezzanine (1998), 100th Window (2003) a Heligoland (2010).

 

Okrem toho nahrali album Danny the Dog (2004), ktorý bol soundtrackom filmu Odtrhnutý z reťaze (2005). Formácia získala v roku 1996 BRIT Award v kategórii Najlepšia britská tanečná skupina. Okrem toho majú dve MTV Europe Music Awards za videoklipy ku skladbám Teardrop a Protection. Medzi ich ďalšie známe single patria Karmacoma, Risingson, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught či Paradise Circus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona