Massa tvrdí, že nie je tímová dvojka a v Maďarsku chce vyhrať

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 07:38 • 2 min
Massa tvrdí, že nie je tímová dvojka a v Maďarsku chce vyhrať

Massa tvrdí, že nie je tímová dvojka a v Maďarsku chce vyhrať

slovakia

left justify in out

img

Brazílsky pretekár Felipe Massa vo štvrtok odmietol úvahy, že v talianskej stajni F1 Ferrari plní "iba" úlohu tímovej dvojky a vyhlásil, že chce vyhrať najbližšiu Veľkú cenu Maďarska.
      Brazílčan sa dostal do pozornosti médií po uplatnení "tímovej réžie" na uplynulej VC Nemecka. Do 49. kola viedol práve on, no o kolo skôr zaznelo z jeho rádia: "Alonso je rýchlejší ako ty, rozumieš?". Massa na túto správu okamžite zareagoval, dal nohu z plynu a svojho tímového kolegu pustil pred seba. Španiel Alonso nakoniec na okruhu v Hockenheime triumfoval a Massa skončil druhý.
      Massa však na incident z uplynulého víkendu už príliš nemyslí a v Maďarsku chce ísť jednoznačne za víťazstvom. "Áno, pobijem sa tu o víťazstvo bez ohľadu na podmienky," povedal Massa pri návrate na Hungaroring, kde vlani utrpel vážne poranenia hlavy a takmer prišiel o život. Na otázku, či bude konať odlišne, ak by sa zopakovala situácia z Nemecka, odpovedal: "Vyhrám. V deň, keď poviem, že som číslo dva, skončím s pretekaním."
      Dvadsaťdeväťročný pretekár ďalej uviedol, že to, čo sa stalo na okruhu Hockenheim, z neho urobilo ešte silnejšiu osobnosť a o celom incidente sa už porozprával so všetkými ľuďmi vo Ferrari. "Chcem to najlepšie pre tím. No nie som tu iba na to, aby som pretekal. Som tu na to, aby som vyhrával. Pokiaľ dokážem vyhrávať, musíme ísť až dokonca a bojovať," dodal skúsený pretekár.
      Alonso figuruje na 5. priečke priebežného poradia F1 s 34-bodovou stratou na lídra Lewisa Hamiltona zo stajne McLaren. Massa je ôsmy a stráca ešte ďalších 38 bodov.

Zdroj: TASR/ Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies