Mäsový výrobok môže predajca krájať podľa vyhlášky len bez obalu

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 14:37 • 2 min
Mäsový výrobok môže predajca krájať podľa vyhlášky len bez obalu

BRATISLAVA - Mäsový výrobok, okrem mäsového výrobku baleného do prírodných obalov, môže predajca krájať len bez obalu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo zverejneného návrhu vyhlášky Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR o mäsových výrobkoch. Dátum účinnosti vyhlášky sa určí dodatočne, v závislosti od dĺžky legislatívneho procesu.
     

"Cieľom predloženého návrhu vyhlášky je upraviť požiadavky na kvalitu mäsových výrobkov, na ich výrobu, manipuláciu s nimi a ich umiestňovanie na trh," spresnil agrorezort.
     

"Nebalený, predajcom vopred nakrájaný mäsový výrobok alebo vybalený z pôvodného obalu sa musí predať najneskôr do 24 hodín od jeho nakrájania alebo vybalenia, ak ide o trvanlivý mäsový výrobok do 48 hodín. O čase a dátume nakrájania alebo vybalenia sa vedie v predajni evidencia," zdôraznilo MPRV.
     

"Za porušenie kvality a zdravotnej neškodnosti nakrájaných mäsových výrobkov v dôsledku porušenia obalu zodpovedá ten, kto porušil obal pri jeho umiestňovaní na trh."
     

Návrh vyhlášky sa predkladá na základe novely zákona o potravinách, ktorou sa transponuje Potravinový kódex SR na vyhlášku. "Touto vyhláškou sa transponuje piata hlava tretej časti Potravinového kódexu Slovenskej republiky," dodalo ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies