Masový vrah Kajínek odsúdený na doživotie, pôjde na slobodu. Zeman mu udelí milosť!

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 06:49 • 2 min
Masový vrah Kajínek odsúdený na doživotie, pôjde na slobodu. Zeman mu udelí milosť!

PRAHA - Na doživotie odsúdený vrah Jiří Kajínek dostane od prezidenta ČR Miloša Zemana milosť v druhej polovici mája.

slovakia

left justify in out

Milosť je pripravená, prezident ju podpíše po návrate z Číny, oznámil Zeman v dnes odvysielanej relácii v TV Barrandov. Informovala o tom Česká televízia.

"Je to zneužitie inštitútu prezidentskej milosti kvôli vlastnej popularite. Tá kauza je známa, hýbala verejnosťou. Milosť pre nájomného vraha je ale karta, ktorá sa prezidentovi vráti v predvolebnej kampani," uviedol politológ Milan Znoj z Ústavu politológie Karlovej univerzity v relácii 90' televízie ČT24. 

 

S Kajínkom sa v stredu stretla prvá dáma Ivana Zemanová. "V prípade Jiřího Kajínka nestojí rozsudok na vode. Prípadom sa zaoberalo mnoho sudcov vrátane ústavného a vrchného súdu, je tam dosť dôkazov. Toto je úplne bezprecedentný krok, to by sme vôbec nemuseli veriť českej justícii," zhodnotil redaktor denníka Právo Radim Vaculík, ktorý kauzu dlhodobo sleduje.

 

Plzenský súd uložil zrejme najznámejšiemu českému väzňovi doživotný trest 23. júna 1998. Odsúdil ho za to, že v roku 1993 zastrelil pri plzenskej väznici Bory podnikateľa Štefana Jandu a jeho osobného strážcu Juliána Pokoša. Druhý osobný strážca útok prežil.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona