Masového vraha Breivika prijali na univerzitu: Bude študovať politické vedy

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 16:41 • 2 min
Masového vraha Breivika prijali na univerzitu: Bude študovať politické vedy

KODAŇ - Univerzita v nórskom Osle dnes oznámila, že 36-ročného odsúdeného teroristu Andersa Behringa Breivika prijala na štúdium politických vied, ktoré by mal absolvovať diaľkovo z väzenskej cely.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia rektora Oleho Pettera Ottersena, ktoré citovala agentúra AP, majú "všetci väzni v nórskych väzniciach právo na vyššie vzdelanie, ak splnia požiadavky na prijatie". 


Tá istá univerzita pred dvoma rokmi zamietla Breivikovu žiadosť o zaradenie do študijného programu pre nedostatočnú kvalifikáciu. Nie je známe, prečo tentoraz rozhodla inak. 


Pravicový extrémista Breivik v roku 2001 odpálil v Osle auto naložené výbušninou a následne spustil paľbu v mládežníckom tábore na ostrove Utöya, pričom dovedna zabil 77 ľudí. Súd mu za tieto útoky udelil najvyšší možný trest 21-ročného väzenia s možnosťou predĺženia. 


Breivikova prihláška na školu v Nórsku rozprúdila debatu o tom, či by mali mať prístup k vyššiemu vzdelaniu aj páchatelia takto závažných zločinov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies