Maslo sa v Česku stalo artiklom, za ktorý niektorí "zákazníci" nechcú platiť

NETKY.SK • 22 September 2017, 17:09 • 2 min
Maslo sa v Česku stalo artiklom, za ktorý niektorí "zákazníci" nechcú platiť

PRAHA - Drahé maslo sa stalo atraktívnym objektom zlodejov. V supermarkete Tesco, ktorý je v pražskej Smíchovskej tržnici, ho v posledných dňoch začali chrániť kódovým čipom.

slovakia

left justify in out

Kuriózny prípad sa stal v jednom karlovarskom hoteli, kde si svoju ekonomickú situáciu prilepšoval krádežou masla zo skladu miestny kuchár. Za dva mesiace si ho odniesol za viac ako 10.000 Kč (383,39 eura). Potom ho predával známym.

 

Minulý týždeň došlo k pokusu o krádež masla v supermarkete v Moste, 44-ročný muž si chcel bez zaplatenia odniesť 150 balení. Ak by sa mu to podarilo, obohatil by sa o 9650 Kč.

 

Začiatkom júla stála štvrťka masla (250 g) aj menej ako 40 Kč. Teraz aj to najlacnejšie balenie stojí viac ako 50 Kč.

Český minister pôdohospodárstva Marian Jurečka uviedol, že v auguste bola trhová cena masla 35 Kč, teraz ho reťazce ponúkajú za viac ako 65 Kč.

 

Minister varoval pred kupovaním masla do zásoby. Zvýšený dopyt po ňom totiž nahráva obchodníkom, aby zvyšovali jeho cenu.

 

(1 EUR = 26,083 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona