Maslák sa na súde v Zlíne stretol s ľuďmi, ktorých mal vydierať

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 17:20 • 2 min
Maslák sa na súde v Zlíne stretol s ľuďmi, ktorých mal vydierať

ZLÍN - Výpoveďami poškodených dnes pokračoval na súde v českom Zlíne proces s členmi vydieračského gangu, ktorému mal šéfovať 33-ročný slovenský občan Miroslav Maslák Spolu s ním obvinili z vydierania ďalších štyroch mužov.

slovakia

left justify in out

Spravodajský server iDNES.cz citoval poškodených. Jeden z nich vypovedal, že o druhej hodine rannej mu pred domom zhorelo auto, od ktorého chytila aj drevená pergola a následne ho navštívil Miroslav Maslák so svojimi mužmi. "Spoza plotu si prezrel spálenisko a povedal, že také veci sa stávajú, aj horšie," vypovedal svedok. Manželia pracovali v ženinej firme, ktorá sa dostala do insolventnosti a nemohla uspokojiť všetkých veriteľov.

Miroslav Maslák mal firmu na vymáhanie pohľadávok a tvrdí, že pohľadávku odkúpil od spoluobvineného Jana S. S poškodenými manželmi ju vraj chcel riešiť. Povedal, že z každého rokovania s dlžníkmi si robil záznam "z ktorého vidno, že tí ľudia klamú", citoval ho iDNES.cz.

Ďalším poškodeným vydieračského gangu bol prevádzkovateľ zlínskej diskotéky, ktorému sa podľa obžaloby Miroslav Maslák pokúsil nanútiť bezpečnostné služby ďalšieho spoluobvineného, Radovana H. zo Vsetína. Keď podnikateľ jeho služby nechcel, "prišla na diskotéku skupina asi 50 svalnáčov, neplatili vstupné ani pitie. Bola to demonštrácia sily," vypovedal poškodený. Následne mu niekto strieľal na auto a mal výhražné telefonáty, že bude mať na diskotéke bombu.

Celkove mal podľa obžaloby gang poškodiť asi 25 ľudí a firiem. Jeho šéfovi hrozí až 12-ročný trest väzenia. Ďalšie pojednávanie tohto procesu sa uskutoční 26. a 27. júna, dodal iDNES.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies