Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
22. feb. 2019Etela
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
09.07.2018 09:00 Gurmán
Maškrtíme zdravo
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
09.07.2018 09:00 Gurmán

Maškrtíme zdravo



BRATISLAVA - Ovsené kaše sú chutným prepojením maškrtenia a zdravého životného štýlu. Ovsené vločky sú plné vlákniny, minerálov a sacharidov, ktoré pomaly uvoľňujú energiu pre náš organizmus. Takáto energia nám vydrží pokojne až do neskorého obeda a pritom nezaťaží tráviaci systém. Ale na zdravých kašiach si môžete pochutiť kedykoľvek počas dňa. Sú lacné, takmer okamžite hotové a upraviteľné podľa vašich preferencií.


Ovsená kaša s banánom a čučoriedkami

 

Suroviny:

250 ml plnotučné mlieko, 7 PL ovsené vločky, 2 PL javorový sirup, 1 ks banán, 1 hrsť čučoriedky

 

Postup:
Mlieko spolu s vločkami dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Po minúte odstavíme, primiešame javorový sirup, prikryjeme a necháme cca 5 minút odstáť. Banán ošúpeme a nakrájame na kolieska. Čučoriedky umyjeme. Pripravíme si dve misky, do ktorých rozdelíme kašu. Pridáme ovocie a môžeme podávať. 

 

 

Ovsená kaša s kokosom a ananásom

 

Suroviny:

4 lyžice ovsených vločiek, 4 lyžice kokosového mlieka, 6 lyžíc jogurtu, 1 a pol lyžičky semienok chia, 1 lyžica sladidlá, štvrť šálky nakrájaného ananásu
 

Postup:

Ovsené vločky nasypeme do sklíčka na zaváranie. Pridáme mlieko, jogurt, chia semienka a obľúbené sladidlo. Pohár neplníme až po okraj, keďže budeme ešte pridávať na vrch ovocie. Sklo uzavrieme a obsah pretrepaním premiešame.Tak sklíčko otvoríme a pridáme ovocie. Sklíčko zatvoríme a necháme cez noc v chladničke, kedy vločky nasiaknu a zmäknú. Táto zdravá pochúťka vydrží v chladničke 3 a viac dni, závisí to od druhu a zrelosti ovocia.

 

 

Ovsená kaša s jablkami

 

Suroviny:

250 ml mlieko,7 PL ovsené vločky, 2 PL med, 1/4 ČL mletá škorica, 1 ks jablko, 1.5 PL maslo, hnedý cukor

 

Postup:
Mlieko spolu s ovsenými vločkami privedieme do varu. Po minúte odstavíme a prikryté necháme cca 5 minút odstáť. Potom primiešame med a škoricu. Jablko umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky. Na panvici alebo v hrnci necháme rozpustiť maslo, pridáme jablká a posypeme trochou hnedého cukru. Približne 5 minút necháme dusiť a jemne skaramelizovať. Miešame. Pripravíme si dve misky, do ktorých rozdelíme pripravenú kašu. Následne na ňu rozdelíme jabĺčka a podávame. 

 

 

Čokoládová ovsená kaša s banánom

 

Suroviny:

300 ml plnotučné mlieko, 7 PL ovsené vločky, 50 g horká čokoláda, 50 ml smotana na šľahanie, 1 ks banán, sekané mandle

 

Postup:
Čokoládu so smotanou dáme do misky a necháme nad vodným kúpeľom roztopiť. Kúsok čokolády si môžeme nastrúhať a odložiť na ozdobenie. Mlieko spolu s ovsenými  vločkami dáme do hrnca a privedieme do varu. Necháme asi minútu variť a potom odstavíme, primiešame roztopenú čokoládu (trošku si môžeme nechať na ozdobu) a necháme pár minút odstáť. Banán ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravenú čokoládovú kašu rozdelíme do dvoch misiek, pridáme banán, čokoládu a mandle. Ihneď podávame. 

 

 

Ovsená kaša s marhuľami a zázvorom

 

Suroviny:

4 lyžice ovsených vločiek, 4 lyžice mlieka, 6 lyžíc jogurtu, 1 a pol lyžičky semienok chia, 1 lyžička sladidla, 3 nakrájané sušené marhule, 1 lyžička kandizovaného zázvoru

 

Postup:

Ovsené vločky nasypeme do sklíčka na zaváranie. Pridáme mlieko, jogurt, chia semienka a obľúbené sladidlo. Pohár neplníme až po okraj, keďže budeme ešte pridávať na vrch ovocie. Sklo uzavrieme a obsah pretrepaním premiešame.Tak sklíčko otvoríme a pridáme ovocie. Sklíčko zatvoríme a necháme cez noc v chladničke, kedy vločky nasiaknu a zmäknú. Táto zdravá pochúťka vydrží v chladničke 3 a viac dni, závisí to od druhu a zrelosti ovocia.

 

 

Dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok