Maskovaným lúpežníkom z banky v Smoleniciach pribudli ďalšie obvinenia

NETKY.SK • 7 Október 2015, 10:23 • 2 min
Maskovaným lúpežníkom z banky v Smoleniciach pribudli ďalšie obvinenia

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ rozšíril obvinenie dvom osobám z obzvlášť závažného zločinu lúpeže. Jozef R. (41) a Anton H. (32) sú už dlhšie obvinení z lúpežného prepadnutia v banke v Smoleniciach v máji 2013.

slovakia

left justify in out

Teraz im pribudlo ďalšie obvinenie z lúpeže v pobočke jednej z bánk v Modre začiatkom novembra 2012. Obvinení podľa polície prepadávali banky v maskách známych osobností. TASR informoval Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru. „Do banky v Modre vošli traja maskovaní muži, ozbrojení samopalmi. Prvý z nich vyzval všetkých ľahnúť si na zem. Druhý z ozbrojených mužov so samopalom v ruke prinútil ďalšiu z pracovníčok otvoriť pokladňu. Zatiaľ čo musela kľačať vedľa stola, prvý z maskovaných mužov vybral z kasy peniaze a uložil ich do tašky. Tretí z mužov so zbraňou v ruke prinútil vedúcu a jednu z pracovníčok otvoriť aj trezor. Vyhrážal sa, že ak tak neurobia, zastrelí ich a ak príde polícia, vedúca bude rukojemník. Peniaze z trezoru uložil do vreca. Keď spozorovali, že je spustený alarm, dali sa na útek. V pripravenom vozidle sa presunuli do lesa medzi Modrou a Zochovou chatou, kde auto zamaskovali. Z banky si odniesli vyše 100.000 eur a páčením pokladne spôsobili škodu takmer 600 eur,“ uviedol Slivka. Vyšetrovateľ z lúpeže obvinil Jozefa R. a Antona H., ktorým v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Jozef R. sa od decembra minulého roku nachádza vo vyšetrovacej väzbe. Anton H. je na úteku, preto na neho Okresný súd Bratislava I vydal európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies