Maskovaný ozbrojenci zaútočili na väznicu s džihádistami na juhu štátu Niger

NETKY.SK • 17 Október 2016, 14:36 • 2 min
Maskovaný ozbrojenci zaútočili na väznicu s džihádistami na juhu štátu Niger

NIAMEY - Neznámi ozbrojenci zaútočili dnes na prísne stráženú väznicu na juhu afrického štátu Niger, v ktorej je väznených množstvo džihádistov. S odvolaním sa na oznámenie miestneho ministerstva vnútra a verejnej bezpečnosti o tom informovali agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo vo väznici v meste Koutoukale asi 40-50 kilometrov severne od metropoly Miamey. Polícia a ozbrojené zložky útok rýchlo odrazili, uviedol minister Mohamed Bazoum. Dodal, že v zariadení väznia mnoho islamských extrémistov prevažne z Mali.


Pri útoku sa podľa ministra odpálil najmenej jeden zo samovražedných atentátnikov.


Bezpečnostné sily oblasť uzavreli, prehľadávajú a pátrajú po útočníkoch na úteku. Či sa niektorým väzňom počas incidentu podarilo utiecť, nebolo bezprostredne známe, doplnila DPA.


Niger ohrozujú povstalecké skupiny operujúce v susedných krajinách: z juhu robia výpady islamskí extrémisti z nigérijského hnutia Boko Haram, od západných hraníc s Mali útočia povstalci napojení na teroristickú sieť al-Káida a zo západu džihádisti so zázemím v Líbyi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies