Maskovaní útočníci chceli vniknúť do dočasného príbytku migrantov

NETKY.SK • 10 Október 2015, 14:27 • 2 min
Maskovaní útočníci chceli vniknúť do dočasného príbytku migrantov

UTRECHT - Provizórne zariadenie slúžiace na ubytovanie utečencov v holandskom Woerdene sa v noci nadnes stalo terčom útoku asi dvoch desiatok maskovaných páchateľov, podľa svedkov vo veku od 20 do 40 rokov.

slovakia

left justify in out

Išlo o prvý väčší atak podobného charakteru v krajine tulipánov, pri ktorom útočníci použili tak pyrotechniku, ako aj vajcia pokúšajúc sa o vniknutie do budovy.

 

Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

 

Športová hala v mestečku neďaleko Utrechtu slúži od stredy ako dočasný príbytok pre okolo 150 utečencov z Eritrey a Sýrie.

 

Holandská vláda útok odsúdila a štátny tajomník pre azylovú problematiku Klaas Dijkhoff sa v Haagu nechal počuť, že páchatelia by mali byť prísne potrestaní.

 

Policajné zdroje informovali o zadržaní desiatich dôvodne podozrivých osôb. Súčasne potvrdili, že športovú halu budú policajné zložky strážiť intenzívnejšie ako v uplynulých dňoch.

 

Komunita utečencov, v ktorej je nemálo rodín, je podľa slov starostu Woerdenu Victora Molkenboera pre holandskú televíziu v ťažkom šoku. Väčšina z nich pochádza z oblastí sužovaných vojnou. Silné explózie, ktoré v noci počuli, v nich vyvolávajú traumatické spomienky, dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona