Maskovaní muži uniesli najmenej 80 migrantov z vlaku smerujúceho do USA

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 07:51 • 2 min
Maskovaní muži uniesli najmenej 80 migrantov z vlaku smerujúceho do USA

Maskovaní muži uniesli najmenej 80 migrantov z vlaku smerujúceho do USA

slovakia

left justify in out

img

Maskovaní muži uniesli v Mexiku najmenej 80 latinskoamerických migrantov z vlaku smerujúceho zrejme do Spojených štátov. Informoval o tom dnes kňaz, ktorý vedie jedno z mexických centier pre utečencov.
      Reverend Alejandro Solalinde, odvolávajúc sa na výpovede migrantov, ktorým sa podarilo utiecť, uviedol, že ozbrojení muži v maskách a civilnom oblečení prepadli vlak v piatok 24. júna, keď prechádzal juhovýchodným Mexikom. Prinútili utečencov zísť z vagónov a niektorých nahnali do najmenej troch terénnych áut.
      Solalinde, ktorý vedie utečenecké centrum v štáte Oaxaca, podozrieva z útoku drogový kartel Zetas, operujúci v tejto oblasti.
      Vlak mal zastaviť v komunite Medias Aquas v štáte Veracruz, pokračoval však do izolovanej oblasti, povedal kňaz. Podľa jeho slov to naznačuje, že železniční operátori spolupracovali s páchateľmi.
      Vo vlaku sa nachádzalo 250 migrantov z Hondurasu a Guatemaly.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona