Maskoti Ria 2016 majú nadprirodzené schopnosti

NETKY.SK • 24 November 2014, 10:05 • 2 min
Maskoti Ria 2016 majú nadprirodzené schopnosti

RIO DE JANEIRO - Žiarivo žltá postavička pripomínajúca mačku a modrá so zelenými vlasmi v tvare listov - to sú maskoti olympijských hier, respektíve paralympijských hier 2016 v Riu de Janeiro, ktorých v nedeľu 23. novembra predstavili organizátori.

slovakia

left justify in out

Prvá zo zatiaľ nemenovaných figúrok reprezentuje živočíšnu ríšu, druhá zase bohatú flóru hostiteľskej krajiny. Brazílčania pestrofarebnosťou a stvárnením postáv zjavne stavili na detskú cieľovú skupinu. "Predstavujú rôznorodosť našej kultúry, nášho národa. Rozdávajú radosť, symbolizujú náš životný štýl. Obe stvorenia sú čarovné, svojou energiou a nadprirodzenými schopnosťami pripomínajú mladú generáciu, ktorú veľmi chceme osloviť," povedala pre rio2016.com brand direktorka Beth Lulová.

 

Postavy v sebe spájajú fikciu s realitou. Maskot olympijských hier je neposedný a obratný ako mačka, vie skákať ako opica a oplýva eleganciou vtákov. Ruky a nohy dokáže natiahnuť do neobmedzenej dĺžky. Jeho kolega pre paralampijské hry sa zrodil kombináciou prvkov brazílskeho pralesa. Silu mu dodáva fotosyntéza, na hlave má korunu stromu a vie z nej vyčarovať hocijaké predmety. Má tiež schopnosť narásť do obrovských rozmerov. 

 

Mená vyberie postavám verejnosť. K dispozícii sú však už iba tri možnosti: Oba a Eba, Tiba Tuque a Esquindim, Vinicius a Tom. Hlasovanie uzavrú 14. decembra. Usporiadatelia si od predaja suvenírov sľubujú príjem miliardu brazílskych realov (319 miliónov eur) a rokujú o nakrútení televíznej šou, v ktorej by boli maskoti hlavnými postavami. Pripravujú tiež aplikácie a hry. "Kľúčový moment je vdýchnuť im dušu," dodala licenčná riaditeľka OH 2016 Sylmara Multiniová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies