Maskot MS 2014 v Brazílii sa volá Fuleco

NETKY.SK • 26 November 2012, 15:27 • 2 min
Maskot MS 2014 v Brazílii sa volá Fuleco

Maskot MS 2014 v Brazílii sa volá Fuleco - Ostatné športy Brazílčania vybrali po troch mesiacoch za maskota futbalových majstrovstiev sveta 2014 trojpásikového pásavca Fuleca . Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) uviedla, že do výberového konania sa z

slovakia

left justify in out

img

Brazílčania vybrali po troch mesiacoch za maskota futbalových majstrovstiev sveta 2014 trojpásikového pásavca "Fuleca". Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) uviedla, že do výberového konania sa zapojilo svojimi hlasmi 1,7 milióna obyvateľov, ďalšie názvy maskotov boli Zuzeco a Amijubi.
      Fuleco pochádza z portugalských slov "futebol" (futbal) a "ecologia" (ekológia). FIFA oznámila, že toto spojenie podporuje kombináciu ľudí, ktorí sa majú priateľsky správať na štadióne aj k prírodnému prostrediu.
      Podľa agentúry Reuters dostal pásavec Fuleco 48 percent zo všetkých hlasov, 31 percent dostal Zuzeco a 21 percent Amijubi. Slovo Amijubi je odvodené od slov "amizade" (priateľstvo) a "jubilo" (radosť), zatiaľ čo Zuzeco znamená "azul" (modrý) a "ecologia" (ekologický).
      Pásavec patrí medzi ohrozené živočíšne druhy, ktorý sa v prípade nebezpečenstva schová do klbka ako lopta. Maskot ponesie farby brazílskej štátnej vlajky - pásavec bude žltý, so zelenými trenkami a modrým pancierom a chvostom. Na tele má biely dres s nápisom "Brazil 2014".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona