Masívny odliv kapitálu z akciových trhov: Investori vkladajú peniaze do kryptomien

NETKY.SK • 1 September 2017, 19:00 • 2 min
Masívny odliv kapitálu z akciových trhov: Investori vkladajú peniaze do kryptomien

NEW YORK – Masívny nárast cien Bitcoinu a ďalších kryptomien priamo súvisí so stiahnutím finančných prostriedkov z akciových trhov a drahých kovov. Zdá sa, že investori začínajú uprednostňovať Bitcoin, ako stabilnejšiu investíciu než zlato.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ CNBC akciový trh zaznamenal najväčší výber kapitálu od roku 2004, keď počas uplynulých 10 týždňov to bolo viac ako 30 miliárd dolárov. Veľké výbery kapitálu zaznamenali aj drahé kovy.

 

img

 

Drahé kovy v strate

Ešte v roku 2013 malo drahé kovy vo svojom portfóliu investícií približne 10 percent súkromných klientov. V posledných týždňoch sa tento počet znížil pod dve percentá.

Pokles investícií do drahých kovov súvisel s celkovým odlivom kapitálu z akciových trhov, pričom investori sa rozhodli vystúpiť aj napriek tomu, že tento trh naďalej dosahuje zisky.

Kryptomeny ako investičná príležitosť

Technológia blockchain prináša so sebou nové investičné príležitosti. Spoločnosti ako LAToken a MyBit vyvinuli metódy pre "tokenovanie" investícií, ktoré umožňujú väčšie investície aj pre menších investorov.

Decentralizovaná platforma týchto spoločností umožňuje investorom účasť bez vyšších vkladov, ktoré sú spojené s tradičnými akciovými trhmi. Spoločnosť LAToken dokonca vytvorila systém, v ktorom môžu byť akcie spoločnosti Apple, Amazon a iných spoločností "tokenizované" a zakúpené investormi v častiach.

 

img

 

Generálny riaditeľ LAToken Valentin Preobraženskij hovorí: "Vytvárame NASDAQ na technológii blockchain so širším sortimentom obchodovateľných aktív, odstraňovaním hraníc medzi reálnymi a krypto ekonomikami. Našim klientom ponúkame výrazné zníženie nákladov na kótovanie, zúčtovacích časov a transakčných nákladov."

Čas ukáže, či tento virtuálny trh prežije alebo nie. Isté však je, že investori masívne opúšťajú tradičné trhy a vkladajú svoje finančné prostriedky do vysoko volatilných digitálnych mien, keďže tie ešte stále dokážu produkovať astronomické zisky v relatívne krátkom období.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies