Masívne čistky v UFC! Deväť mien si musí baliť kufre!

NETKY.SK • 19 Február 2021, 14:40 • 2 min
Masívne čistky v UFC! Deväť mien si musí baliť kufre!

Pandémia neutícha a uťahovať opasky si musí asi každý. Americká spoločnosť Ultimate Fighting Championship sa preto odhodlala k ráznemu kroku.

slovakia

left justify in out

Prezident UFC, Dana White, avizoval koncom minulého roka, že sa jeho organizácia bude musieť rozlúčiť s niekoľkými bojovníkmi a bojovníčkami. Dôvodom je okrem pandémie aj fakt, že spoločnosť mala príliš širokú súpisku aktívnych fighterov, ktorá bola najväčšia v histórii. V súvislosti s aktuálnou situáciou sa vedenie snaží venovať mladým talentom, zatiaľ čo veteránov s drahými zmluvami uvoľňuje. To bol aj prípad Andersona SilvuYoela Romera.

 

 

Ali Alqaisi, Cyril Asker, Alex Chambers, Chris de la Rocha, Syuri Kondo, Bojan Mihajlovic, Suman Mokhtarian, Dmitriy Sosnovskiy, Aleksandra Albu, všetci títo bojovníci a bojovníčka si budú musieť hľadať nové pôsobiská. Treba dodať, že nikto z nich v UFC dieru do sveta neurobil a jednalo sa prevažne o neúspešných, respektíve len čiastočne úspešných fighterov. Výnimkou je len Dmitriy Sosnovskiy, ktorý v organizácii absolvoval jeden zápas a vylepšil svoju bilanciu na 11-0. Na konci roku 2019 si však narobil problémy so zákonom a bol zatknutý v Moskve.

 

 

Po pôvodnom vyhlásení prezidenta UFC sa zdalo, že sa spoločnosť rozlúči s veľkými menami scény zmiešaných bojových umení. Napokon sa rozhodla škrtať v radoch tých, ktorí sa presadiť nedokázali. A keďže je UFC spoločnosťou, ktorá sa hrdí tým, že v nej zápasia tí najlepší na svete, je logické, že obrovská konkurencia si vyžiada svoju daň. Prepustení bojovníci však môžu prežiť reštart kariéry niekde inde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona