Mashaba staronovým trénerom reprezentácie JAR

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 16:58 • 2 min
Mashaba staronovým trénerom reprezentácie JAR

JOHANNESBURG - Novým trénerom futbalovej reprezentácie Juhoafrickej republiky sa stal Ephraim Mashaba.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiattriročný kouč už raz viedol "Bafana Bafana", bolo to od augusta 2002 so novembra 2003. 

Navyše, dva razy bol poverený funkciou dočasného trénera. Naposledy mal pod taktovkou reprezentáciu JAR do 20 rokov a s tímom je momentálne v Mali.

 

Národná asociácia SAFA mala na post trénera seniorského národného tímu viacero adeptov, na zozname sa nachádzali aj lodivod Iránu Carlos Queiroz, bývalý kormidelník Nigérie Stephen Keshi, Frank Rijkaard či čerstvý kouč Srbska Dick Advocaat. 

 

Juhoafrická republika sa neprebojovala na tohtoročné majstrovstvá sveta do Brazílie, v skupine prekvapivo skončila za outsiderom z Etiópie. Na Africkom pohári národov 2013 skončila vo štvrťfinále. V rebríčku FIFA patrí JAR 66. priečka. 

 

Prvou úlohou Mashabu bude úspešne zvládnuť kvalifikáciu na APN 2015 do Maroka, v skupine ju čaká úradujúci šampión z Nigérie, Sudán a jeden z dvojice Kongo, Rwanda. Informáciu priniesol portál BBC. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies