Masaryk nestratil chuť, chce pomôcť Skalici k záchrane

NETKY.SK • 2 Február 2016, 14:37 • 2 min
Masaryk nestratil chuť, chce pomôcť Skalici k záchrane

BRATISLAVA - Vo futbalovom klube MFK Skalica, ktorému patrí po jesenných devätnástich odohraných kolách posledné 12. miesto v tabuľke Fortuna ligy, veľa očakávajú od novej posily - Pavla Masaryka.

slovakia

left justify in out

Onedlho 36-ročný útočník (nar. 11. februára 1980) sa stal dvakrát kráľom strelcov v najvyššej slovenskej súťaži: v ročníku 2008/2009 dal za Slovan Bratislava 15 gólov a najúspešnejším kanonierom bol aj v sezóne 2011/2012, keď v drese Ružomberka skóroval 18-krát. A práve spod Čebraťa sa Masaryk musel porúčať po jesennej časti 2015/2016, v Ružomberku sa mu skončila zmluva a na jar s ním v MFK už nerátali. Ostrieľaný futbalový harcovník však nestratil chuť do futbalu, hoci na jeseň strelil na jeho pomery iba jediný gól.


"Moja gólová produktivita však bola ovplyvnená tým, že som hral málo. Keď som nastúpil, tak iba na záverečné minúty. To je však už minulosť. Ružomberská kapitola je pre mňa uzavretá, teraz som rád, že môžem byť v Skalici," citoval portál fortunaliga.sk slová rodáka z Radimova Pavla Masaryka, ktorého v Skalici neodradilo ani postavenie klubu v jesennej klasifikácii: "Dá sa povedať, že som bol už jednou nohou v zahraničí, mal som konkrétne ponuky z českej i poľskej druhej ligy. Napokon som sa však rozhodol, že zostanem pri rodine. Na Záhorí som doma. Je to pre mňa opäť ďalšia výzva. Uvedomujem si, že očakávania budú veľké. Osobné ciele ani gólové méty však nemám. Budem šťastný, keď si budem môcť na konci tejto sezóny povedať, že som pomohol k záchrane Skalice vo Fortuna lige."


Skalica získala na jeseň iba desať bodov, čo je o tri body menej ako má predposledná Podbrezová, desiate v poradí Michalovce majú 15 bodov. Pod vedením trénera Štefana Horného v tíme nováčika pred jarnou časťou sezóny posilnili káder, na Záhorí chcú urobiť maximum pre zotrvanie medzi elitou. "V Skalici som krátko, stále to iba spoznávam. Myslím si však, že mužstvo je poskladané dobre - je v ňom kvalita i skúsenosti. Na jar sa pokúsime o zázrak. Nebude to jednoduché, ale za celú kabínu môžem povedať, že pre záchranu urobíme všetko," dodal Pavol Masaryk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies