Masaker v Tunisku: Miestni vytvorili ľudský štít, aby ochránili turistov

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 17:31 • 2 min
Masaker v Tunisku: Miestni vytvorili ľudský štít, aby ochránili turistov

TUNIS – Skupina miestnych Tunisanov vytvorila ľudský štít, aby ochránila turistov pred ozbrojeným militantom z Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

Keď sa na internete objavila fotografia Seifeddina Rezguia ako ide po pláži v meste Sousse s kalašnikovom v ruke. Za ním bolo asi deväť miestnych, ktorých kritizovali za to, že nič nespravili, aby ho zastavili.

 

img

 

V skutočnosti však vytvorili ľudský štít, aby chránili turistov. Tento otrasný útok mal byť pokus o zničenie turizmu v krajine, ktorý je najväčším zdrojom príjmov v Tunisku.

 

„Bol som na pláži, keď som začul streľbu. Všetci bežali do hotela, ale útočník ich začal prenasledovať. Chcel zabiť cudzincov, nie Tunisanov. Keď videl domácich kričal na nich, aby mu išli z cesty a strieľal na turistov,“ povedal jeden zo svedkov Reuters.

 

 

Ďalší svedok povedal pre Daily Mirror, ako sa zachoval personál hotela. „Je neuveriteľné, čo spravili. Zamestnanci sa postavili do radu a kričali na neho, že cez nich neprejde. „Musíš najskôr prejsť cez nás,“ kričali na neho.“

 

Dvadsaťštyriročný útočník zabil 39 ľudí z nich najmenej 23 boli Briti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies