Masaker v Sýrii: Teroristi po zúrivých bojoch s armádou vyvraždili mestečko alavitov

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 16:57 • 2 min
Masaker v Sýrii: Teroristi po zúrivých bojoch s armádou vyvraždili mestečko alavitov

DAMASK - Islamisti obsadili dnes mestečko obývané alavitmi - šiitskou sektou, ku ktorej patrí aj sýrsky prezident Bašár Asad, informovala agentúra AP. Podľa miestnych médií došlo k masakru a únosom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mestečko Zárá na juhu provincie Hamá dobyli militanti z teroristickej skupiny Front an-Nusra - sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida. Pomáhali im skupiny Ahrár aš-Šám a Fajlak ar-Rahman.

Dobytiu Zárá predchádzali zúrivé boje s vládnymi silami.

 

Mnoho rodín z dediny je už nezvestných, informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne. Sýrske štátne médiá oznámili, že "teroristi" zabili množstvo ľudí, ďalších odvliekli, mnoho domov vyrabovali a zničili.

 

Zdroj z policajného veliteľstva v Hamá podľa agentúry SANA uviedol, že "teroristické skupiny prenikli do mestečka Zárá, zmasakrovali miestnych obyvateľov a uniesli množstvo detí a žien".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies