Masaker v Somálsku: Pri útoku aš-Šabábu na základňu Africkej únie údajne zahynulo až 300 ľudí

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 17:46 • 2 min
Masaker v Somálsku: Pri útoku aš-Šabábu na základňu Africkej únie údajne zahynulo až 300 ľudí

MOGADIŠO - Najmenej 300 ľudí zahynulo pri útoku militantov zo skupiny aš-Šabáb na vojenskú základňu Africkej únie (AÚ), ku ktorému došlo dnes v meste Halgan v strednom Somálsku. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Somálsky minister pre vnútornú bezpečnosť Abdirisak Omar Mohamed na tlačovej konferencii v Mogadišu uviedol, že príslušníci mierových zborov AÚ počas útoku na základňu zabili 240 militantov. Útok si podľa neho vyžiadal aj životy troch civilistov a ďalších niekoľko šudí pri ňom utrpelo zranenia.

 

Predstaviteľ aš-Šabábu uviedol, že v bojoch o základňu Africkej únie zahynulo 60 vojakov. Somálske úrady však potvrdili len smrť ôsmich vojakov, zatiaľ čo aš-Šabáb priznal smrť 16 svojich bojovníkov.

 

Predstaviteľ somálskych ozbrojených síl pre DPA uviedol, že útok sa začal nadránom, keď sa pred vstupom do komplexu základne AÚ odpálil samovražedný atentátnik v aute naloženom výbušninami. Po výbuchu začali základňu z ručných zbraní ostreľovať desiatky militantov. Po približne hodine sa príslušníkom mierových zborov AÚ s pomocou somálskej armády a podporou bojových vrtuľníkov podarilo útok odraziť. K zodpovednosti za útok sa krátko po jeho uskutočnení prihlásil aš-Šabáb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies