Masaker v Orlande: Eiffelovka dnes večer zasvieti v amerických a dúhových farbách

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:31 • 2 min
Masaker v Orlande: Eiffelovka dnes večer zasvieti v amerických a dúhových farbách

BRUSEL - Vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničnú politiku Federica Mogheriniová v mene EÚ odsúdila dnes útok v Orlande na Floride, ktorý podľa jej slov znamená "tragédiu nielen pre americký ľud, ale aj pre celý svet".

slovakia

left justify in out

Parížska radnica oznámila, že Eiffelova veža bude dnes večer na počesť obetí tohto masakru vysvietená vo farbách americkej zástavy.

 

"Dnes sú naše myšlienky a srdcia s rodinami obetí. Vyjadrujeme solidaritu ľuďom Ameriky, najmä komunite LGBTI, na ktorú bol tento odporný teroristický útok cielený," uvádza sa v oficiálnom komuniké šéfky európskej diplomacie.

 

Mogheriniová v tejto súvislosti dodala, že únia je odhodlaná udržať s USA spoluprácu tajných služieb na všetkých úrovniach.

"Zdieľame rovnaké hodnoty rovnosti a zákazu diskriminácie. Spoločne budeme aj naďalej presadzovať a obhajovať tieto hodnoty," zdôraznila Mogheriniová.

 

Osobitne sa rozhodla pripomenúť si obete najväčšieho masakru v dejinách USA parížska radnica. Starostka hlavného mesta Francúzska Anne Hidalgová oznámila, že na budovu radnice vyvesia americkú vlajku, ako aj zástavu v dúhových farbách - znak komunity LGBTI.

 

Predmetom sústrastného prejavu Francúzska s obeťami streľby v Orlande sa dnes večer stane aj známa Eiffelova veža, ktorú reflektory vysvietia vo farbách americkej vlajky, ako aj v dúhových farbách. Naposledy k podobnému kroku pristúpila parížska radnica v marci, keď Eiffelovu vežu po teroristických útokoch z 22. marca vysvietila vo farbách belgickej zástavy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies