Masaker v Nigérii: Militanti z Boko Haram zabili najmenej 200 ľudí!

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 13:39 • 2 min
Masaker v Nigérii: Militanti z Boko Haram zabili najmenej 200 ľudí!

MAIDUGURI - Najmenej 200 civilistov zabili v pondelok príslušníci islamistickej sekty Boko Haram prezlečení do vojenských uniforiem v troch obciach na severovýchode Nigérie. Nigérijská armáda proti militantom nezasiahla napriek tom, že o hrozbe útoku vedela, napísala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na výpoveď očitého svedka útoku.

slovakia

left justify in out

Miestny predstaviteľ, ktorý bol v pondelok svedkom zabíjania, uviedol, že obyvatelia v samosprávnom kraji Gwoza v štáte Borno prosili armádu, aby do oblasti poslala vojakov, pretože sa o hroziacom útoku militantov dozvedeli, ale pomoc napriek tomu neprišla.

 

Ľuďom, ktorí útok prežili, trvalo niekoľko dní, kým o masakre upovedomili vládu v provinčnej metropole Maiduguri, pretože využívanie miestnych komunikácií je mimoriadne nebezpečné a telefonické spojenie v tejto oblasti prakticky neexistuje.      

 

Masaker spáchaný príslušníkmi Boko Haram potvrdil poslanec nigérijského parlamentu a obyvateľ Gwozy Mohammed Ali Ndume, ako aj vysoký predstaviteľ polície v metropole Maiduguri, ktorý si neželal byť menovaný. 

 

Dediny, ktoré sa stali cieľom pondelňajšieho útoku sa nachádzajú neďaleko mesta Gwoza politického centra rovnomenného samosprávneho kraja, kde minulý týždeň zahynul islamský duchovný, keď militanti z Boko Haram prepadli jeho konvoj. Terčami útokov Boko Haram sú aj islamskí duchovní, ktorí nesúhlasia s politikou tejto militantnej organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies