Masaker v Guatamale: Deviati vrahovia zabili 27 ľudí, dostali 106 rokov väzenia!

NETKY.SK • 22 Február 2014, 09:55 • 2 min
Masaker v Guatamale: Deviati vrahovia zabili 27 ľudí, dostali 106 rokov väzenia!

GUATAMALA - Súd v Guatemale uznal troch Mexičanov a šiestich Guatemalčanov vinných z masakra z mája 2011, pri ktorom drogový gang na severe Guatemaly zavraždil celkovo 27 ľudí pracujúcich na miestnej farme. V sobotu o tom informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

 Každý z deviatich mužov bol zároveň odsúdený na 106 rokov väzenia.
      

Podľa dostupných informácií mali odsúdení vrahovia pracovať pre neslávne známy mexický drogový kartel Los Zetas. Väčšine z 27 obetí, medzi ktorými boli aj dve ženy, odrezali hlavy, pričom telá zmrzačili a rozštvrtili na toľko častí, že pracovníci miestnych úradov pôvodne stanovili počet obetí na 29.
      

Súd uviedol, že masaker v guatemalskej časti regiónu Petén bol podľa všetkého odvetou voči majiteľovi ranča, na ktorom farmári pracovali, za ukradnutú zásielku drog.
      

Mexická mutácia spravodajského portálu CNN zároveň informovala, že podľa guatemalských úradov nemali zavraždení ľudia trestné záznamy. Naopak, išlo o sezónnych robotníkov, ktorí s aktivitami drogových kartelov nemali nič spoločné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies