Masaker policajtov v Nigérii: Militanti ich zabili najmenej 46!

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:03 • 2 min
Masaker policajtov v Nigérii: Militanti ich zabili najmenej 46!

ONTISHA - Najmenej 46 príslušníkov polície zabili militanti v Nigérii tento týždeň počas útoku v štáte Nassarawa. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je jasné, či militanti, stojaci za útokom, sú napojení na islamistickú sektu Boko Haram, ktorá bojuje proti vláde na severe krajiny. Boko Haram, ale aj iné islamistické skupiny totiž zvyčajne operujú ešte severnejšie, ako leží štát Nassarawa.

"K útoku došlo približne desať kilometrov od mesta Lafia v čase, keď policajti smerovali na akciu, ktorej cieľom bolo zatknúť vodcu militantnej skupiny," uviedol policajný hovorca.

Členovia sekty Boko Haram podnikli 7. mája, útok na severovýchodné mesto Bama, ktorý si vyžiadal 55 mŕtvych. Ozbrojení muži zabili 22 policajtov, 14 väzenských predstaviteľov, dvoch vojakov a štyroch civilistov, pričom zahynulo aj 13 členov samotnej sekty. Ozbrojenci oslobodili počas päťhodinového útoku 105 väzňov a mestská policajná stanica, vojenské kasárne i vládne budovy zhoreli do tla. Stúpenci skupiny chcú v prevažne moslimskom regióne na severe Nigérie zaviesť prísnejšie pravidlá islamského práva šaría.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies