Masaker: Po útoku islamistov v Nigérii našli v kroviskách telá 143 obetí

NETKY.SK • 20 September 2013, 16:51 • 2 min
Masaker: Po útoku islamistov v Nigérii našli v kroviskách telá 143 obetí

BENISHEIK - Nigérijskí pracovníci ochrany prírody našli v kroviskách telá najmenej 143 civilistov, ktorých na severe krajiny pravdepodobne zabili islamskí militanti. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Abdalazíz Kolomi z nigérijského ministerstva ochrany životného prostredia uviedol, že ich pracovníci našli aj telá so sťatou hlavou. Išlo o obete útoku, ku ktorému došlo v noci na stredu na hlavnej ceste a v dedine Benisheik, zhruba 70 kilometrov od hlavného mesta Maiduguri.

Útočníci, preoblečení do vojenských uniforiem, prišli zhruba na 20 dodávkach. Použili protilietadlové rakety a premohli vojakov, vyzbrojených automatickými zbraňami a granátmi.

Útok militantov spochybňuje vyhlásenia nigérijskej armády o potlačení islamského povstania, pri ktorom už od roku 2009 zahynuli stovky ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies