Mary J. Blige a Nas nahrali skladbu pre film Black Nativity

NETKY.SK • 1 November 2013, 17:15 • 2 min
Mary J. Blige a Nas nahrali skladbu pre film Black Nativity

BRATISLAVA - Obaja interpreti si okrem toho v snímke režisérky a scenáristky Kasi Lemmons aj zahrali.

slovakia

left justify in out

Americká speváčka Mary J Blige a rapper Nas nahrali spoločnú skladbu Rise Up Shepherd And Follow, ktorá sa objaví na soundtracku filmového muzikálu Black Nativity. Snímka režisérky a scenáristky Kasi Lemmons bude mať v amerických kinách premiéru 27. novembra, pričom Blige aj Nas si v nej zahrali. Okrem nich sa vo filme predstavia aj Forest Whitaker, Angela Bassett, Jennifer Hudson, či Vondie Curtis-Hall.

Kariéra Mary J. Blige sa začala v roku 1992, keď speváčka vydala debutový album What's The 411?. Celkovo má na konte jedenásť štúdiových nahrávok, z ktorých šesť je multiplatinových. Doteraz sa jej podarilo predať viac než 50 miliónov kópií albumov a 15 miliónov kópií singlov. Blige je podľa magazínu Billboard najúspešnejšou r'n'b interpretkou ostatného štvrťstoročia, pričom magazín Rolling Stone ju zas zaradil do svojho rebríčka 100 najlepších spevákov a speváčok všetkých čias. Je jediným interpretom, ktorému sa podarilo získať Grammy v kategóriách pop, rap, gospel aj r'n'b. Na konte má dovedna deväť Grammy, získala tiež štyri American Music Awards, desať Billboard Music Awards či dve World Music Awards. 

Nas, celým menom Nasir bin Olu Dara Jones, pochádza z New Yorku a jeho otcom je džezový hudobník Olu Dara. Debutoval v roku 1994 štúdiovkou Illmatic, ktorá je považovaná za jeden z najlepších hip-hopových albumov histórie. Nasledovali nahrávky It Was Written (1996), I Am... (1999), Nastradamus (1999), Stillmatic (2001), God's Son (2002), Street's Disciple (2004), Hip Hop Is Dead (2006), Untitled (2008) a Life Is Good (2012). Okrem toho bol členom zoskupenia The Firm, ktoré vydalo iba jednu štúdiovku The Firm: The Album (1997). V roku 2010 zas nahral s Damianom Marleym album Distant Relatives. Okrem hudby sa tiež príležitostne venuje aj herectvu, objavil sa napríklad v snímkach Belly (1998), Právo silnejšieho (1999) alebo Dievča z lepšej spoločnosti (2003). Nas bol v rokoch 2005 až 2010 manželom speváčky Kelis, s ktorou má syna Knighta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona