Marussia od budúceho roku s motormi Ferrari

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 11:31 • 2 min
Marussia od budúceho roku s motormi Ferrari

LONDÝN - Tím formuly 1 Marussia nadviazal dlhodobú technickú spoluprácu s Ferrari a od novej sezóny bude využívať jeho motory a prevodovku.

slovakia

left justify in out

Anglicko-ruská stajňa o tom informovala v utorok. Krok Marussie sa dal očakávať, keďže jej dodávateľ pohonných agregátov Cosworth oznámil od začiatku nasledujúceho ročníka ústup z kráľovskej motoristickej triedy sveta. Vedenie navyše angažovalo na začiatku tejto sezóny Francúza Julesa Bianchiho, ktorý je testovacím pilotom Ferrari. "Tešíme sa na spoluprácu so Scuderiou Ferrari počas novej vzrušujúcej éry formuly 1," povedal výkonný riaditeľ Marussie Andy Webb.

Od budúceho roku sa pre zmenu pravidiel prejde od súčasných 2,4-litrových osemvalcových motorov k 1,6-litrovým šesťvalcovým turbomotorom. Ferrari by malo dodávať agregáty trom tímom, Renault a Mercedes si rovnomerne rozdelia zvyšných osem stajní. Marussia pôsobí v F1 od roku 2010, zatiaľ nedokázala získať ani bod. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies